El Marca de l'Ham té a l'abast assegurar-se plaça d'ascens -pendent de concretar si la de directe o la de promoció- aquest ­diumenge. Per aconseguir-ho, necessita guanyar davant el Sant Pere Pescador (a casa, a les 17.15 hores) i que l'Esplais empati o perdi al camp del Monells (dissabte, 16.30 h). L'average amb els castellonins està igualat, però els figuerencs tenen una diferència de gols de +22 quan queden quatre jornades.

El conjunt que entrena Edu Ortega va fer un pas més per encarrilar el títol de campió després de golejar el Cabanes (0-5) -el camp on fa un any es va deixar l'ascens en el darrer partit de la temporada-, i aprofitar una nova ensopegada del Llançà, que queda segon. Ara, el Marca de l'Ham és líder en solitari amb tres punts més i encara amb un partit pendent a casa davant l'Empuriabrava-Castelló, previst per al 17 de maig.

El Sant Pere de Jose, en ratxa

Mentre els llançanencs s'entrebanquen el Sant Pere és tercer provisional, amb una ratxa impecable que el portaria a lluitar per l'ascens si la lliga s'allargués un mes més. Els nois de Jose Hernández, encapçalats per un enratxat Alberto Jiménez, han sumat 29 dels últims 36 punts.

Alforcea, al Vilabertran; Alves al Cistella, i Quesada al Monells

El Vilabertran compta, des del març passat, amb el reforç del defensa Jordi Alforcea. L'exjugador de l'Escala, la Jonquera i Figueres, entre d'altres, va fitxar pels vilabertranencs poques setmanes després d'haver plegat del conjunt escalenc per motius personals. Al Vilabertran, Jordi Alforcea ha coincidit amb el seu germà, Marc Alforcea, que porta 10 gols. D'altra banda, el Cistella també ha mogut fitxa amb el reforç de David Alves, que torna després del pas per Les Planes; i el porter escalenc Èric Quesada fa un mes que està al Monells després de deixar el Ripoll.

El Sant Miquel cedeix l'antepenúltim lloc al Vilamalla

A la zona de descens a Quarta s'hi mantenen el Viladamat, que va plantar cara al Llançà (0-0), i el Cabanes, que va caure golejat davant el líder Marca de l'Ham (0-5). L'antepenúltim lloc ara passa a mans del Vilamalla, que va cedir clarament (5-1) al camp del Torroella de Montgrí amb el davanter Nelson ­Rodrí­guez reconvertit de porter. El seu lloc l'ocupava fins fa quatre dies el Sant Miquel, que va agafar aire amb un triomf davant el Borrassà (3-0). Els vilamallencs, però, se salvarien del descens perquè el pitjor antepenúltim gironí és Les Preses, del grup 17.

La jornada

Cabanes-Marca de l'Ham 0-5 (Sergio Casanova, 24', 38', 63' i 67'; Hadji, 59')

Viladamat-Llançà 0-0

Sant Pere-Cistella 4-3 (Alberto Jiménez, 6'; angel josue Lagos, 30' i 76'; Carles Giménez, 31' / Sergio Moreno, 55'; Albert Porterias, 68' i 71')

Esplais-Albons 4-3 (Hamid, 4' i 16'; Txema Campa (p), 37'; Monir, 67' / Ramírez, 48'; Leonard, 54' i 87')

Emp. Castelló-Monells 1-2 (Victor López, 51' / Omar Sanyang, 14; Ramírez, 68')

Bàscara-Agullana 3-1 (Sergi Prats, 16', 32' i 48' / Mane Garcia, 86')

Bisbalenc-Vilabertran 7-0 (Arnau Ruiz, 19', 40' i 47'; Marouan, 49'; Gispert, 59'; Gerard Oriol, 65'; David Torres, 72')

Sant Miquel-Borrassà 3-0 (Adrián Sánchez, 18' i 84'; Yannick, 89')

Torroella-Vilamalla 5-1 (Aly, 3'; Gurillo, 16'; Musa, 32' i 77'; Adrià, 89' / Vinchy, 42')