La millor ratxa de resultats de la temporada (tres victòries seguides) ha permès al Bordils fer un pas de gegant cap a una permanència a la Divisió de Plata que, no fa pas tantes jornades enrere, s'havia complicat. L'equip de Pau Campos ha superat, de manera consecutiva, el Nava (28-24), l'Amenábar (18-19) i el Cisne (30-25), i d'aquesta manera no només ha sortit dels llocs de descens que ocupava a primers de febrer, sinó que s'ha situat, amb 19 punts, en onzena posició amb un marge de 5 sobre el primer equip que ara baixaria, el de Zarautz. Queden 8 jornades pel final de la lliga i segons els càlculs que es fan al vestidor gironí, amb dos triomfs més n'hi podria haver prou per celebrar la salvació.

De fet, ara el repte que s'han marcat a Bordils és igualar la millor ratxa històrica a Plata, que es va aconseguir la primera temporada a la categoria (2013/14), amb cinc partits guanyats consecutius entre les jornades 5 i 9. Les víctimes, aquella vegada, van ser Pozoblanco, Zamora, Antequera, Ereintza i Alcobendas, i va servir per col·locar els de Pau Campos colíders de la segona categoria de l'handbol espanyol, igualats amb 14 punts amb el Barça. Per igualar aquesta sèrie el Bordils necessita tombar el Gijón, aquest dissabte, i el Còrdova, el següent cap de setmana, dos rivals directes en la lluita per la salvació. Guanyar-los equivaldria a assolir la permanència virtual i, també, a igualar la millor sèrie de triomfs a Plata.

Superat aquest tram de calendari els gironins s'enfrontaran en la recta final de Lliga als equips de la part alta, aspirants a l'ascens, amb la qual cosa l'objectiu és arribar-hi amb els deures fets.