Quan queden només dues jornades per acabar el Palafrugell ha volgut donar màxima emoció i el títol, que semblava clar fa un mes, veu com li perilla. Els baixempordanesos venien de perdre davant el Monells (0-1) i només van empatar a Mont-ras (1-1), un fet que ho han aprofitat de meravella els seus immediats perseguidors. El Marca de l’Ham ha atrapat el Palafrugell al capdavant amb 74 punts, però té el goal average perdut i es quedaria amb la segona plaça.

Ara bé, ningú té assegurat l’ascens -el primer puja i el segon també, o promociona-, ja que el Roses vol recuperar el temps perdut i es nega a deixar escapar el tren. Els de Gabri Maragall són tercers, a només dos punts del colíders, no perden des del 20 de febrer i han guanyat 10 dels últims 11 partits. Els rosincs tenen l’average guanyat al Marca de l’Ham, però perdut amb el Palafrugell per la diferència de gols (-11).

Entre la penúltima (21 i 22 de maig) i última jornada (28 i 29 de maig) es jugaran les places d’ascens i de descens. Al Palafrugell li queda el Garriguella, ja descendit, i el Viladamat, quasi salvat. El Marca de l’Ham se les veurà contra dos rivals que lluiten per salvar-se (Esplais i Cabanes) i el Roses enfront un Begur que ho té tot fet i el Bàscara, que té la salvació per segellar.

Promoció contra el Sant Jaume

Si la lliga acabés avui, el ­sotscampió gironí de Tercera que pujaria directe és l’Aro (grup 16), que té tres punts més que el Marca de l’Ham. Així, l’equip figuerenc s’ho jugaria amb una promoció d’ascens a doble enfrontament contra el Sant Jaume de Llierca (grup 17).

Josep Salas renova com entrenador del Borrassà

Amb els deures de la permanència fets des de fa dies, el Borrassà ja ha començat a posar fil a l’agulla a la pròxima temporada i el primer pas ha estat la renovació de l’entrenador Josep Salas, segons ha informat el mateix club. El tècnic de Castelló d’Empúries -amb passat a les banquetes de l’Esplais i del Figueres B- acumula tres exercicis amb els blaugrana, amb qui va arribar a flirtejar amb l’ascens a Segona Catalana ara fa dos anys. El Borrassà és sisè i aspira a acabar en quarta posició.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.