Els alumnes de cicle superior de l'Escola Anicet i Pagès i de Puig de Figueres han pres contacte directe, aquesta última setmana, amb la realitat d'un club de futbol professional. Els alumnes, acompanyats pels seus tutors i mestres del centre, han fet una visita al primer equip del Girona FC, amb la finalitat d'aprendre el funcionament, l'organització i la gestió d'una entitat esportiva professional. Alhora, els nens i les nenes han conegut totes les persones que treballen per al Girona FC, des del jardiner de camp fins als futbolistes. "La tasca que desenvolupa cadascun d'ells és d'una gran importància perquè el club funcioni. I és que, de fet, realment aquest és el vertader equip", explica el mestre d'educació física de l'Escola Anicet de Pagès, David Coll.

De fet, aquesta activitat -s'ha celebrat el 28 de gener- s'ha promogut des de l'àrea d'educació física i valors humans de l'escola. "Els alumnes han après que amb l'absència d'alguna de les persones que treballen per al club segurament aquest no seria el que és", ha assenyalat David Coll.

El grup escolar ha tingut l'oportunitat de presenciar un entrenament del primer equip a l'estadi de Montilivi de Girona. I, a més, els nens i les nenes han pogut interaccionar amb els jugadors i els entrenadors a peu de gespa. "Tothom ha sigut molt amable i atent amb cadascun dels alumnes en tot moment", agraeix el mestre d'educació física, el qual mostra la seva satisfacció per les sensacions que han pogut viure els joves estudiants: "Estem molt contents per haver pogut tenir aquesta experiència i esperem poder seguir treballant amb el Girona FC en aquesta etapa formativa i educativa dels alumnes de la nostra escola."

Dues persones, Lluís Sala, component del cos mèdic del primer equip del Girona, i Albert Mateos, cap de comunicació del club, han intercedit personalment per fer possible que l'Escola Anicet de Pagès i de Puig pugués incloure aquesta activitat en el seu programa de sortides del curs.