El pilot alemany de Mercedes Nico Rosberg va signar ahir la pole position en el Gran Premi del Brasil, que se celebra al circuit d'Interlagos. Rosberg va aconseguir finalitzar els entrenaments qualificatoris per davant del seu company d'equip, el britànic, ja campió del Món, Lewis Hamilton, que va marcar un temps 78 mil·lèsimes més lent. Fernando Alonso (McLaren) sortirà des de la darrera posició de la graella de sortida, ja que va haver d'abandonar la primera sessió qualificatòria (Q1) per un problema mecànic al seu monoplaça.

Carlos Sainz (Toro Rosso) no va poder passar a la Q3 per temps, però sortirà des de la desena posició a causa de la sanció de deu llocs per Daniel Ricciardo (Red Bull) i sortirà al costat del seu company d'equip, l'holandès Max Verstappen, que va tornar a marcar un temps millor que el del pilot madrileny.

Rere els dos Mercedes, dominadors absoluts del Campionat del Món d'enguany, prendran la sortida els dos Ferrari. Sebastian Vettel va aconseguir el tercer millor temps de les qualificacions, mentre que, rere seu, va finalitzar Kimi Raikkonen. En la tercera línia d'aquesta graella hi trobarem el pilot de Force India Nico Hülkenberg, que estarà acompanyat pel Red Bull de Daniil Kvyat, mentre que rere seu sortiran els dos Williams: el finlandès Valtteri Bottas i el pilot local i ídol a Interlagos, Felipe Massa.

Avui, abans de la cursa, que s'iniciarà a les 17:00 hora catalana (TV3/Antena3/Movistar+) es guardarà un minut de silenci que, segons Jean Todt, president de la FIA, serà per fer un homenatge a les "víctimes dels atemptats de París i dels accidents de trànsit". Todt va comentar que "ja teníem plantejat fer alguna cosa amb motiu del dia per les víctimes de la carretera, cada dia, als nostres carrers moren 3.500 persones. Cada dia hi ha 30 vegades més persones que moren que en els assassinats de París".