El kenyà Geoffrey Mutai es va imposar ahir en la marató de Nova York, una prova que ja havia guanyat el 2011, l'última edició que es va celebrar la prova. Mutai va arribar primer a la meta de Central Park amb un temps de 2:08:24, però no va poder batre el seu propi rècord d'aquesta prova, que va establir fa dos anys en 2:05:06.

En segon lloc va arribar l'etíop Tsegaye Kebede, vencedor de la marató de Londres, que va entrar en meta 51 segons després, mentre que el tercer lloc va ser per al sud-africà Lusapho April (2:09:45, a 1.21). Mutai va formar part sempre del grup del capdavant, del qual es va separar en l'últim quart de la prova juntament amb el seu compatriota Stanley Biwott, a qui va deixar en els últims quilòmetres per entrar en solitari al tram final de Central Park. En la categoria femenina, la kenyana Priscah Jeptoo es va imposar també en solitari (2:25:07) per davant d'etíop Bizunesh Degui (2:25:56) i de la letona Jelena Prokopcuka (2:27:47). La prova, que no es va celebrar l'any passat a causa dels danys de l'huracà Sandy, ha transcorregut per ara amb normalitat dins de les enormes mesures de seguretat després de l'atemptat amb bombes a la marató de Boston.