L'Espanyol va mostrar anit contra l'Athletic la seva millor versió per doblegar un combatiu Athletic amb un gran Víctor Sánchez, que va fer doblet, i un tercer gol de Sergio García, que consolida l'equip català en els llocs europeus de la classificació.

Els de Valverde van ser capaços d'anar-se'n al descans amb el partit igualat després que De Marcos empatés al minut 44 (1-1) un gol inicial de falta de Víctor Sánchez. Abans de tot això l'Athletic havia demanat penal per unes mans de Colotto dins l'àrea en els primers compassos de partit. A la represa van ser els locals els qui van colpejar primer (Víctor Sánchez i Sergio García), fent inútil l'intent de remuntada basc: el 3-2 d'Ibai (min. 90) va arribar massa tard.

Una centrada de Simao als dos minuts va ser el primer avís de l'Espanyol. La pilota es va passejar amb perill per davant d'Iraizoz, sense que cap futbolista d'Aguirre la pogués rematar. Els de Valverde es van assentar progressivament a la gespa de Cornellà. Combinaven millor i arribaven més. Els visitants van reclamar unes mans de Colotto a l'àrea però l'àrbitre no en va voler saber res.

Muniaín s'obstinava a ser el protagonista, però en el minut 25 un golàs de Víctor Sánchez va esborrar qualsevol acció anterior. Va ser un dels gols de la jornada. El migcampista, des de la frontal, va enviar la pilota a l'esquadra amb una trajectòria espectacular i impossible per a Iraizoz. El porter es va estirar sense èxit.

L'Athletic, amb el marcador en contra, no va defallir i va acabar amb premi abans del descans. De Marcos, des de l'àrea petita, va culminar una jugada combinativa de Beñat i Mikel Rico. La defensa d'Aguirre va estar lenta i Casilla es va quedar totalment venut. Un resultat just per a una primera meitat sense un dominador clar.

L'Espanyol va brillar en la represa. Víctor Sánchez ho va tornar a fer. El català va posar el 2-1 amb un xut sec i ras, enganxat al pal dret. La meitat del mèrit va ser de Sergio García, que es va desplaçar cap a la banda dreta per col·locar una centrada perfecta. El mateix Sergio va sentenciar poc després, en el 66. El primer xut el va signar Stuani i el va aturar el porter. Llavors Sergio va provar fortuna després i una altra vegada Iraizoz va rebutjar la pilota. Però a la tercera va acabar amb gol. Era el 3-1, i malgrat el 3-2 d'Ibai al minut 90 l'Espanyol no va patir per celebrar una victòria de mèrit i prestigi.