Abans del duel entre França i Lituània (21.00), on es posarà en joc la medalla d'or, Espanya i Croàcia disputaran la final de consolació (17.30) de l'Eurobasket d'Eslovènia. L'equip de Juan Antonio Orenga va dominar durant 37 minuts els francesos, però el rival, liderat per Tony Parker, es va acabar imposant en el cara o creu de la pròrroga. Ara la selecció espanyola necessita recuperar-se del fort cop anímic que va patir divendres (s'ha esvaït la possibilitat de fer història amb el tercer europeu seguit) per poder lluitar amb garanties per un tercer lloc que no fa pas tants anys enrere hauria sigut vist com un èxit.

Orenga va assegurar ahir que el seu equip "es deixarà la pell per la medalla de bronze" i que superarà la frustració de no ser present a la final del campionat d'Europa d'Eslovènia. "Estem cabrejats com no pot ser de cap altra manera quan perds, sobretot quan és un partit que has tingut a la mà i que has dominat durant 37 minuts. La primera part va ser brillant i en la segona va ser més brillant França, perquè van estar més encertats des del triple i a nosaltres ens va costar anotar, encara que vam tenir un tir per guanyar i no el vam encertar", va dir Orenga.

"El nostre objectiu era el màxim i ara ja no pot ser, però volem la medalla de bronze per a l'equip, per al grup, per a la Federació i per a l'esport espanyol. La gent s'hi deixarà la pell", va afegir. "Pel bo i pel dolent estem acostumats a guanyar i hem de ser conscients que no és fàcil obtenir una medalla. Per a Croàcia seria històric guanyar el bronze i per a nosaltres sembla que tot el que no sigui l'or és dolent. Si guanyem ens emportarem una gran alegria i acabarem tots satisfets", va subratllar Orenga.

Croàcia no és l'equip al qual ?Espanya va guanyar per 28 punts ?d'avantatge en el primer partit del campionat. El seleccionador va advertir que "després del nostre triomf ha estat guanyant vuit ?partits seguits fins que va perdre en ?semifinals amb Lituània. Tenen la lliçó ben apresa, corren i no tenen por. Tenen grans jugadors com Bogdanovic, Tomic, Ukic, Rudez. És un equip força complet".

El seleccionador va apostar ?decididament per la victòria sigui quin sigui el desenvolupament del partit. "Si guanyem de vint, ?perfecte, però si arribem a un final igualat, segur que arribarem amb una solució. Ja ens toca guanyar un final ajustat".