Després de guanyar la Supercopa d'Espanya i gaudir d'un dia de descans, la plantilla del Barcelona va tornar ahir als entrenaments i ho va fer sense Leo Messi, que va dedicar el matí a fer treball de fisioteràpia, al marge del grup un altre cop. Adriano, que ja no va jugar contra l'Atlètic dimecres després de les molèsties que va notar a Màlaga, va entrenar-se a mig gas.

El brasiler pateix una sobrecàrrega al bíceps femoral, però va formar part de la sessió amb la resta del grup. Messi, en canvi, que va ser dubte contra l'Atlètic i que no va viatjar a Màlaga, ha fet treball de fisoteràpia, malgrat que tot apunta que podrà jugar a València demà (21.00) en l'últim partit abans de l'aturada de la lliga per culpa dels partits internacionals.

El d'ahir era el penúltim entrenament abans de viatjar demà a València per jugar a Mestalla. L'equip tornarà a exercitar-se aquest matí, a partir de les 10.00, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Després de la sessió, el tècnic Gerardo Martino donarà la llista de convocats abans de comparèixer en roda de premsa.

Jordi Alba valora el tècnic

El defensa del Barcelona Jordi Alba va ser el jugador que va comparèixer després de l'entrenament. En la seva aparició pública va dir que amb el nou entrenador, tant ell com Dani Alves, segueixen tenint llibertat per pujar la banda quan ho creuen necessari.

"Els laterals tenim la mateixa llibertat de sempre. Passa que, davant l'Atlètic, Diego Costa va jugar per la dreta i se l'havia de vigilar una miqueta més", va explicar Alba, que va revelar que dimecres passat, a la Supercopa, ja es va trobar "bastant millor que dos o tres partits enrere" i que cada vegada s'acosta més al seu estat de forma òptim.

El lateral català també va destacar que "haver recuperat la pressió a dalt també ajuda la defensa, perquè recuperes la pilota més lluny de la teva pròpia àrea" i va apuntar que l'arribada de Neymar, amb el qual formarà dupla a la banda esquerra, no modificarà en absolut el seu joc. "És un jugador molt desequilibrant, amb un gran un contra un però, amb ell, la meva faceta a l'equip segueix sent la mateixa. No canvia res", va assenyalar.

Sobre el sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions, que va aparellar el Barça amb dos vells coneguts com Milan i Celtic i amb l'Ajax, va considerar que "ens ha tocat un grup difícil, ja que l'any passat, amb el Milan i el Celtic hi vam perdre un partit. Pel que fa a l'Ajax, és un rival molt bo també, al qual li agrada jugar molt bé al futbol, que té grans jugadors a dalt i que a més és molt agressiu quan no té la pilota", va argumentar.

Laporta es planteja tornar

Fora de l'actualitat esportiva ahir va ser notícia en clau blaugrana l'expresident Joan Laporta, que va reiterar en una entrevista a Catalunya Ràdio que el seu desig és "tornar al capdavant del Barça". Laporta va recordar que falta "molt" per les eleccions (2016) i que encara no ha pres la decisió definitiva, però no va amagar que s'ho està plantejant.

L'advocat va tornar a criticar la gestió de la junta de Sandro Rossells. "Comença a haver-hi massa Qatar a Can Barça i no és bo per a la imatge de l'entitat", va assenyalar sobre l'acord publicitari que el club ha presentat aquesta mateixa setmana. Precisament Sandro Rosell serà entrevistat a Catalunya Ràdio per Mònica Terribas dilluns que ve coincidint amb l'inici de la nova temporada. El president del Barça podria parlar sobre les acusacions que arriben des de Brasil sobre els seus negocis abans d'arribar al càrrec.