La Unió Esportiva Llagostera va començar ahir la seva tercera temporada a Segona Divisió B amb bon peu. A diferència de les dues ocasions anteriors -contra Ontinyent (1-3) i Llevant B (2-1)-, els del Gironès van començar la temporada amb victòria. Els homes de Lluís Carrillo van començar el partit amb ganes de tenir el control de la possessió de la pilota i amb l'objectiu de desfer-se del filial del Vila-real sense concedir espais ni deixar que combinessin en les reduïdes dimensions del Municipal, en una tarda plujosa.

A l'onze inicial de Lluís Carrillo hi havia el migcampista Fullana i el davanter Salva Chamorro, dos dels fitxatges d'aquest estiu. Aquest últim, exjugador de l'Atlètic Balears i, curiosament, Vila-real B va ser un dels homes més incisius del partit. Al minut 6 va rematar de cap una centrada d'Eloy Gila que es va escapar pel pal esquerre de la porteria defensada per Aitor. Era el primer avís. Un minut després Fullana va ser l'autor d'una canonada que Aitor va desviar i Chamorro, agafant el rebot, va tornar a posar a prova al porter groguet. A la tercera ocasió, aquest no va poder evitar el primer gol del partit. A la sortida d'un córner i després d'una sèrie de rebots, la pilota va quedar morta dins l'àrea petita d'Aitor. El més oportunista va ser Enric Pi, qui va enviar la pilota al fons de la xarxa. Una xarxa, per cert, que ahir s'entrenava al Municipal amb els colors blaugrana.

A la recerca del segon gol

El Vila-real B no donava símptomes de perill. Un xut del davanter Pablo González, que va sortir per sobre el travesser, i un tret llunyà de Cámara a la sortida d'una falta van ser les dues ocasions que van inquietar Moragón en tota la primera part.

Tot i dur l'avantatge al marcador, el Llagostera no es va fer enrere i va continuar amb la seva intenció de dur el control del partit. Eloy Gila va tenir una clara ocasió per posar el segon gol a l'electrònic després de rematar a porteria buida una pilota que va arribar als seus peus en una sortida en fals d'Aitor. La pilota va sortir pel pal esquerra davant la lamentació de la parròquia local. L'amenaça de pluja -que a la primera part va fer acte de presència amb comptagotes i a la segona ja va caure amb més regularitat- va fer que ahir hi hagués poc més d'un centenar de persones al Municipal de Llagostera. No obstant, aquests van poder presenciar el millor inici del Llagostera a la categoria de bronze del futbol espanyol.

El Vila-real B no es trobava còmode en les reduïdes dimensions del camp del Llagostera, que mentre no oferia espais tampoc va renunciar a buscar al segon gol. Chamorro, al 66, va rematar a boca de canó una centrada de Barón, però Aitor va reaccionar a temps.

El gol de la tranquil·litat va arribar un quart d'hora abans d'acabar el matx i va ser un autèntic regal del porter visitant. Aquet va recollir una pilota aèria que, previsiblement, no comportava cap perill. L'esfèric, però, se li va escapar de les mans i Sellarès, que havia substituït Chamorro, va aprofitar l'error per enviar la pilota dins la porteria. Minuts després del gol, Sellarès va notar unes molèsties musculars a la cuixa dreta i va haver d'abandonar el terreny de joc. En tota la segona meitat, els de Lluís Planagumà només van posar a prova a Moragón en un xut llunyà d'Edu Ramos i van marxar cap a la Plana amb el cap cot.

La victòria aconseguida ahir serveix als homes de Lluís Carrillo i Oriol Alsina -el més actiu a la zona de banquetes-, per agafar moral de cara les dues properes jornades, contra rivals que la temporada passada van disputar la promoció d'ascens. La setmana vinent visiten el camp de l'Huracán valencià i el següent partit a casa és contra el Lleida Esportiu.