Alex Rins (Estrella Galicia 0,0) ha aconseguit la seva quarta pole position de la temporada a la sessió classificatòria del GP Red Bull de Indianapolis. El seu company Alex Márquez ha estat segon i Maverick Viñales completa la primera línia de sortida. El líder Luís Salom ha patit una aparatosa caiguda durant l'últim terç de la tanda i haurà de sortir des de la quarta fila.

Alex Rins (Estrella Galicia 0,0) ha sumat aquest dissabte la seva segona pole consecutiva, la quarta de la temporada a la trepidant i accidentada sessió classificatòria a Indianapolis. El barceloní ha signat un temps de 1.47.392, més d'un segon més ràpid que la pole de 2012. El seu company d'equip Àlex Márquez ha secundat l'actuació amb un segon lloc a 0.294s. i Maverick Viñales, que havia dominat totes les sessions lliures, s'ha quedat a mig segon de Rins i completarà la primera línia de graella.

Segona fila per Efrén Vázquez (Mahindra), quart per davant dels australians Jack Miller (Caretta Tech) i Arthur Sissis (Red Bull KTM Ajo). Des de la tercera arrencaran Jonas Folger (Mapfre Aspar Team), Miguel Oliveira (Mahindra Racing) i Zulfahmi Khairuddin (Red Bull KTM Ajo).

Luis Salom ha patit una forta caiguda a falta de 16 minuts per al final de la sessió. El mallorquí ha sortit disparat de la seva KTM al derrapar la roda del darrere al revolt 1 del traçat i ha hagut de ser evacuat en llitera. Malgrat l'aparatositat de l'incident, el balear del Red Bull KTM Ajo ha escapat només amb algunes contusions de l'accident. Després d'un ràpid pas pel centre mèdic, encara ha tingut temps de tornar a la pista per disputar els 5 últims minuts de la sessió i classificar-se finalment en una 10a posició que l'obligarà a prendre la sortida en la cursa des de la quarta fila de graella .

@maverickmack25, satisfet

"M'ha faltat no trobar tants pilots en pista, sobretot en el tercer parcial cada volta que venia millorant he trobat molt de trànsit. Però estem molt contents i sabem que tenim un gran ritme per a la carrera, així que l'important avui era estar a la primera línia. El cap de setmana està anant molt bé i em sento més motivat i confiat que en altres carreres. Estem fent un gran treball i el millor és que tenim bon ritme. Serà una cursa dura, però estem preparats ".

@Isaac_Vinyales amb problemes

"Han tornat a aparèixer els problemes al tren davanter que vam tenir a principi de temporada i això no m'ha permès pilotar còmode. Hem treballat durant tots els entrenaments amb pneumàtics usats pensant en tenir bon ritme de cara a la cursa, però quan hem muntat pneumàtics nous no he pogut millorar molt els meus temps. Demà ho donaré tot en la carrera i estic convençut que puc aconseguir un bon resultat ".