El migcampista del Barcelona Cesc Fàbregas, qui va patir un esquinç en el turmell dret en l'últim amistós de la gira asiàtica, va començar ahir a treballar amb el grup, mentre que el davanter Lionel Messi es va exercitar al marge dels seus companys. Messi, absent en l'últim compromís de Malàisia per una sobrecàrrega en el quàdriceps de la cama esquerra, va tornar dimarts de la concentració amb l'Argentina, després que els metges de l'albiceleste decidissin que no estava en condicions de disputar l'amistós d'anit davant Itàlia a l'Estadi Olímpic de Roma.

El crac de Rosario, però, pretén participar en l'estrena de la lliga del Barcelona diumenge que ve davant el Llevant al Camp Nou. Per això ahir va fer treball de readaptació al costat de Juanjo Brau, el seu recuperador de confiança. Tot apunta que malgrat no treballar ahir amb el grup, Messi no tindrà problemes per estar a disposició del tècnic Tata Martino en el partit inaugural de la lliga.

Per la seva banda, Cesc es va ?exercitar al mateix ritme que els seus companys durant una part de la sessió, igual que el davanter Pedro Rodríguez, cada vegada més recuperat de la contusió que arrossega en el bessó dret i que dimarts ja va començar a reintegrar-se en la dinàmica de grup. L'objectiu és que els tres jugadors puguin reaparèixer diumenge que ve davant el Llevant, en el que serà el primer partit oficial de la temporada.

Les bones notícies a la infermeria blaugrana no s'acaben aquí. El capità del Barcelona, Carles Puyol, va començar ahir a fer treball de readaptació sobre la gespa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Puyol, com Messi, va treballar amb el recuperador Juanjo Brau, amb el qual va fer diversos exercicis de força i resistència sobre el terreny de joc. Cal recordar que Carles Puyol va ser intervingut el passat 19 de juny, quan se li va extreure un quist de Baker que tenia al genoll dret. Durant aquest temps, el central blaugrana ha treballat en la seva recuperació i fins i tot no va viatjar a la gira asiàtica amb la resta de la plantilla per accelerar la seva posada a punt a Barcelona.