El somni es va trencar, de cop i volta, ahir al vespre a Burgos. Tothom era conscient que el rival estava en un bon moment, però ningú esperava perdre de 26 punts (88-62), en un partit on el Girona ja va quedar tocat de mort en el primer quart (26-10). L'Uni va deixar escapar ahir una important part de les opcions de jugar el "play-off" i l'Eurolliga. Una victòria avui del Mann Filter, juga contra el cuer, i del Rivas (ha ajornat el partit) deixarà les gironines fora de les quatre primeres places quan només quedaran quatre jornades per acabar la lliga. Ahir, poca història: les tres interiors del Burgos van destrossar l'Uni en el primer quart i, tot i intentar-ho en algunes fases, les gironines van anar sempre a remolc per acabar llençant la tovallola al final.

El Burgos va començar el partit amb tres teòriques pivots al cinc inicial. Ricardo González volia igualar la la lluita sota els taulers, on normalment el Girona fa estralls contra els equips de sota amb Vega i Robinson, i la veritat és que, de sortida ho va va aconseguir. Ziomara Morrison, Rachel Allision i, sobretot, la nigeriana Ibekwe van passar per sobre de la defensa de l'Uni en el primer quart. Entre les tres van anotar 21 dels 26 punts d'un primer quart on les gironines no varen estar a l'alçada en defensa, ni van trobar opcions per jugar per Vega (superada tot el partit) i Robinson en atac. El segon quart, una petita bogeria amb cap dels dos equips defensant (20-28), va servir per alimentar la il·lusió de la remuntada que, després del descans, la nigeriana Ifunyana Ibekwe es va encarregar de desterrar. L'Uni no va poder, va acabar encaixant 24 punts en el darrer quart, i ofensivament la pilota no volia entrar de cap de les maneres. Va ser un partit per oblidar ben aviat. Dissabte que ve, contra l'Hondarribia a Fontajau, l'equip necessita retrobar-se amb el triomf per seguir apel·lant al somni.