Josu Uribe debutarà aquest dissabte a la banqueta del Girona contra el Múrcia en un partit presidit pel record de l'última jornada de la campanya 2010, en la que un penal a l'últim minut va salvar els gironins i va condemnar al descens els murcians.

Els rivals de demà es tornen a trobar dues temporades després d'aquell Girona-Múrcia de l'última jornada de la temporada 2009-10, en el qual un penal transformat per Kiko Ratón en el minut 93 va salvar al quadre català i va condemnar el Múrcia a Segona B.

Al llarg de tota la setmana, Josu Uribe només ha procurat, segons que ha explicat, "treballar molt i parlar molt amb els jugadors per transmetre'ls el que han de fer a partir d'ara".

Uribe creu que "si l'equip competeix com ha entrenat es guanyarà segur" i, encara que manifesta un "màxim respecte pel Múrcia", assegura que només el preocupa el seu equip.

Malgrat la mala situació en la qual es troba el Girona, el seu nou tècnic vol veure el got mig ple: "tenim un bon grup, hem de donar-li confiança i pensar que només estem a un partit de sortir del descens".

A Josu Uribe li interessa que "algun dels jugadors que eren titulars faci un pas endavant", convençut que "poden donar més".

Pel que fa als retocs, aquests podrien venir per la inclusió del jove David Juncà en el lateral esquerre i la possible alineació de Joseba Garmendia al centre del camp.

A la llista definitiva també podria entrar el davanter Javi Acuña, després d'una llarga lesió que de moment li ha impedit debutar amb la samarreta gironina.

El R . Múrcia torna al seu estadi maleït sota el record d'aquell 19 de juny de 2010 tràgic per al murcianisme, que va haver de veure com un penal molt discutit, pràcticament a l'últim minut de l'últim partit del campionat, va propiciar el seu descens.

Ara, el Múrcia es presenta a Montilivi després d'haver vençut els seus tres últims partits.

El seu entrenador, Iñaki Alonso, ha dit que està "cansat de veure, sentir i repetir el mateix sobre fet que suposa aquest partit", ja que considera que "aquest és un partit més per a l'equip".

Després d'assegurar que és "un miracle portar 32 punts per a un equip ascendit la passada campanya", el tècnic basc va indicar: "Desviar-nos del dia a dia i fer càbales ens ha anat malament ja una vegada aquesta temporada i prefereixo ser molt més pragmàtic sense perdre els valors i les constants vitals d'aquest equip i, sobretot, sense renunciar a estar aquí dalt".

"Anirem a guanyar a Girona, perquè si surts a especular, perds. És essencial que sapiguem competir", ha afegit.

Per a aquest xoc, l'entrenador de Durango compta amb les baixes obligades del migcampista Emilio Sánchez, sancionat, i del davanter Kike García, lesionat, i tot apunta a que repetirà l'alineació que va presentar dissabte passat en el partit guanyat per 2-1 contra el Còrdova, amb la possible novetat de Galder Cerrajería en lloc d'Emilio.

Alineacions probables:

Girona: Santamaría, Jose, Tortolero, Migue, Juncà, Juanlu, Garmendía, Dorca, Jandro, Corominas i Benja.

R . Múrcia: Alberto; Molinero, Jorge García, Iván Amaya, Rubén Párraga; Iturra, Manyeria, Isaac, Oscar Sánchez; Richi i Cristian García.