Mala sort. Desgràcia. Fins i tot es parlava de bruixeria ahir per Montilivi. Suposicions a banda, el que és ben cert és que el Girona, aquesta temporada, no està tenint cap mena de fortuna pel que fa a les lesions de gravetat. Encara no s'ha arribat a l'equador del campionat i ahir, nova plantofada. A Javier Acuña i Ion Vélez, més protagonistes aquest curs pel seu pas pel quiròfan que no pas pel seu rendiment sobre la gespa, se'ls sumava ahir un nou integrant a la nòmina de lesionats de gravetat. Es tracta de Richy Álvarez, que s'acomiadava ahir mateix de la temporada en destrossar-se el genoll durant l'entrenament matinal de la plantilla blanc-i-vermella.

Just s'acabava la sessió, la segona amb Josu Uribe com a entrenador, quan va passar tot. En una acció aïllada, en una jugada sense importància, Richy, tot sol, va realitzar un mal gest. Un molt mal gest. Instants després, el jugador es deixava caure al terra, visiblement adolorit. Els seus crits van encendre l'alarma de la plantilla, que va córrer allà on era; també del cos tècnic i fins i tot del fisioterapeuta Ernest Esteve, que va veure's obligat a fer el que estava fent a l'estadi per dirigir-se com una fletxa al camp annex de Montilivi, on va realitzar una primera exploració al central gallec.

Veient la gravetat de la lesió, des del club va avisar-se al doctor de la plantilla, Pere Vila, perquè es desplacés fins al camp; finalment, va decidir que el millor era traslladar Richy a la clínica Bofill de Girona, on se li practicarien les proves pertinents per saber quin era l'abast exacte de la dolència. El jugador, que va marxar coix i amb llàgrimes a la cara, va baixar al vestidor per dutxar-se i canviar-se, abans de pujar a un cotxe per, acompanyat del massatgista Juan Carlos Gallego i del director esportiu Mario Barrera, dirigir-se al centre hospitalari.

Poques hores després, el Girona emetia un comunicat en què es confirmaven els pitjors registres, ja que s'explicava que Richy Álvarez pateix un trencament del lligament lateral extern i del creuat anterior del genoll dret, a banda també d'una fissura al menisc i una contusió òssia. El futbolista, que haurà de passar pel quiròfan, haurà d'estar-se un mínim de sis mesos de baixa, per la qual cosa es perd el que resta de temporada. "Tots estem molt afectats. És una notícia desgraciada i un pal per al vestidor, perquè Richy era un jugador amb molt de caràcter", es lamentava el capità Dani Mallo poca estona després d'una lesió que redueix la nòmina de centrals a Migue, Dani Tortolero, Baltasar Rigo i el nouvingut Dani Erencia.