Bernie Ecclestone, patró de la Fórmula 1, s'ha mostrat obert a la idea que València i Barcelona s'alternin com a seus del Gran Premi d'Europa de Fórmula 1. En declaracions que publica aquest dilluns el diari britànic Financial Times, Ecclestone assegura que l'any passat va signar un acord a llarg termini amb el Govern valencià però que les autoritats d'aquesta comunitat autònoma no han parlat encara amb ell sobre aquest assumpte.

"El que s'ha parlat ha estat si a Barcelona li agradaria alternar-se amb València. Potser és una bona idea. Potser és el camí a seguir", ha afirmat Ecclestone. La situació dels comptes públics de la Generalitat Valenciana, que té un deute de 20.000 milions d'euros, ha generat crítiques a la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a València.

Entre elles, la de la portaveu de Grans Projectes del grup socialista a les Corts, Eva Martínez, que recentment va demanar al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que cancel·li el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 a València a causa de la crisi.

El president de la Generalitat va dir la setmana passada que el 2012 es tornarà a celebrar a València el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1, en les dates previstes del 22 al 24 de juny, perquè "hi ha un contracte signat que caldrà complir" amb la empresa organitzadora, però va dir que intentarà "renegociar" els termes.

El vicepresident valencià, José Ciscar, no va descartar la possibilitat d'alternar amb Catalunya el Gran Premi perquè sigui "menys costós" o que Canal Nou no ho retransmeti per reduir costos, sempre que es compleixin els contractes ja subscrits.