El base català Ricky Rubio no va sortir com a titular en el seu debut com a jugador de l´NBA, però sí va ser el gran protagonista i centre d'atenció dels aficionats dels Timberwolves de Minnesota, que amb càntics d´"olé!, olé!, olé!" van guanyar per pallissa de 117-96 en el primer partit de pretemporada.

Rubio, de 21 anys, va ser deixat a la banqueta pel nou entrenador dels Timberwolves, Rick Adelman, que també va fer el seu debut triomfal amb l'equip.

Però Rubio ja havia estat el gran atractiu que va fer possible que al Target Center haguessin arribat 15.013 espectadors quan la passada temporada en els dos primers partits de pretemporada dels Timberwolves no van superar els 20.000.

Adelman va entendre perfectament que després d'haver-li donat el respecte el base Luke Ridnour, el titular de la passada temporada, amb 4:22 minuts per al final del primer temps va ordenar que sortís Rubio per Wesley Johnson i l'altra gran contractació dels Timberwolves, el base porto-riqueny José Juan Barea per Ridnour.

Amb el jugador del Masnou i boricua al camp, els Timberwolves, que estaven a baix en el marcador parcial (15-17), van començar a reaccionar i Rubio va donar la seva primera assistència a l´NBA al minut i 20 segons d'estar en el camp (3 : 02) i va ser una passada perquè l'ala-pivot estrella Kevin Love anotés un triple.

Love va posar el parcial de 20-18, després seria Barea el que anotés el parcial de 24-18, amb la primera cistella com a jugador dels Timberwolves, per deixar que Rubio comencés a enlluernar als aficionats amb les seves passades i la seva segona assistència del partit que es l'anava a donar el pivot montenegrí Nikola Pekovic (24-22).

Però Rubio, que ja havia generat els primers "olés!" del partit, faltant 27 segons per concloure el quart inicial es va estrenar com encistellador a l´NBA amb els dos punts que va deixar el parcial guanyador de 26-24.

A partir d'aquest moment, els Timberwolves van començar a dominar amb parcial de 36-28 en el segon quart i va anar-se'n al descans amb el marcador 62-52 i no va cedir mai més l'avantatge que li anava a assegurar la victòria, mentre que Rubio es convertiria en el líder de l'equip en l'apartat d'assistències (7).