El Caja Laboral va aconseguir una important victòria (71-60) davant el Barcelona Regal a l´Iradier Arena, de manera que va trencar la ratxa de vuit victòries consecutives i va provocar que el Reial Madrid sigui líder de la Lliga Endesa pel 'basket-average' , després de la dotzena jornada de la competició.

Els homes d'Ivanovic, que van vestir de verd en honor al fet que Vitòria serà la Capital Verda Europea del 2012, van dominar el partit de principi a fi gràcies a la seva gran defensa i el paper de Teletovic i Milko Bjelica, mentre que Juan Carlos Navarro no va poder acabar després de recaure de la seva fascitis plantar.

El xoc va començar amb pèrdues i errors per part dels dos equips. Però aviat l'atac Baskonia va millorar i va aconseguir imprimir un ritme alt al partit, que, amb una bona defensa i un atac fluid, va donar lloc al fet que els vitorians van aconseguir imposar un parcial de 12-6 en els primers minuts de joc.

Xavi Pascual va intentar canviar el ritme del partit amb l'entrada de Charles Wallace, que va donar als blaugranes una major intensitat defensiva, però l'encert en atac no va arribar i el Caja Laboral va augmentar la diferència fins 17-8 gràcies a una gran cistella de Oleson que va penetrar a la zona.

Sada lidera la reacció blaugrana

L'inici del segon quart va començar amb el Caja Laboral carregant-se de faltes, el que va condicionar el joc del conjunt local. El Barça es va aprofitar d'això i va aconseguir reduir la diferència a 5 punts (21-16), amb un Sada fonamental.

El Baskonia va mantenir l'envestida visitants de la mà de Teletovic i Prigioni. La defensa blaugrana va pujar d'intensitat i va aconseguir frenar l'atac local, però les pèrdues que van tenir en els últims 3 minuts i l'escàs encert des de la línia de tres (0 de 12) va donar lloc a que el Caja Laboral tornés augmentar la diferència (29 -22, min. 20).

La segona meitat va començar amb intercanvi de cistelles i el primer triple de Marcelinho Huertas per al Barça, que veia com Navarro no podia tornar al camp al recaure de la fascitis plantar, encara que reduïa amb un parcial de 6-0 el seu desavantatge.

Després de la reacció blaugrana, Ivanovic va demanar un temps mort que va servir perquè el seu equip reaccionés, una bona defensa i dos bons atacs dirigits per Pau Ribas van tornar a posar els nou punts de diferència. I ni la gran actuació de Marcelinho Huertas en aquest quart va poder evitar que el Barcelona es posés per davant, però que si aconseguissin fer-se amb el parcial per 22-24.

Milko Bjelica va posar el que faltava al Barça

El Baskonia va començar molt fort el tercer quart, dos bons atacs de Bjelica i Heurtel i una gran defensa d'ajudes va donar lloc al fet que els pupils d'Ivanovic augmentés la diferència. Pascual va demanar un temps mort per frenar la marxa del partit, però després el Caja Laboral va aconseguir un '2 +1' de Bjelica que va posar la màxima diferència del partit fins al moment (58-47).

El Barcelona Regal no es va donar per vençut, els seus atac no eren molt fluids, però eren capaç d'aprofitar les segones opcions pel que van reduir la diferència a menys de 10 punts. Però el Caja Laboral no va voler deixar cap alternativa i un gran Bjelica ho va impedir.

Xavi Pascual va intentar motivar el seu equip a millorar la defensa, però no va aconseguir arribar als seus jugadors, que a poc a poc es van anar descomponent i van arribar a perdre per 16 punts. El Barça Regal va sumar la seva segona derrota del curs a la Lliga Endesa, en la mateixa setmana en què també va caure a l'Eurolliga.