Caja Laboral i FC Barcelona Regal disputen aquest diumenge a l´Iradier Arena - 18.00 hores/Teledeporte- el partit de la jornada a la Lliga Endesa, un duel entre el quart classificat i el líder en el qual els baskonistes intentaran acostar-se a un Barça Regal que arriba una mica tocat per la derrota a Siena.

El xoc mesurarà les forces dels protagonistes de les últimes 18 finals de Lliga, que arriben al mateix amb bones dinàmiques en la competició i disposats a infringir una derrota al rival. De moment, a Vitòria, el balanç és favorable al Barça Regal (22-30) però els últims deu partits es reparteixen amb cinc victòries per a cada un.

En joc hi ha una victòria de prestigi i poc més, ja que el duel arriba amb bascos i catalans amb la classificació per a la Copa del Rei pràcticament tancada. Amb tots els jugadors disponibles per Ivanovic i Pascual, l'espectacle està servit.

Serà el 25è duel en competicions ACB entre el montenegrí i el català des que es van separar com a parella a la banqueta blaugrana. L'exajudant d'Ivanovic el supera amb 14 victòries blaugranes per 11 baskonistes, comptant l'últim títol de la Supercopa Endesa (73-82).

No hi ha dubte del potencial ofensiu dels dos equips però el fet és que el partit destacarà per enfrontar a les dues millors defenses, de manera que serà una incògnita si el marcador serà alt o baix, en funció de si els blaugranes imposen el seu ritme ràpid en contra del 'tempo' més lent de Prigioni i companyia.

El conjunt entrenat per Xavi Pascual és líder a la taula i també en l'apartat d'equip amb menys punts encaixats, amb una mitjana de 64,8 punts per partit, mentre que el Caja Laboral li segueix la pista amb 67,4 punts per xoc .

D'altra banda, serà especial per al base Marcelinho Huertas tornar a la que va ser casa en les dues últimes temporades. El brasiler va ser el millor base i forma part del 'Quintet Ideal' de la passada temporada, superant a la final de la Lliga al seu actual equip.

En els seus dos anys com baskonista va disputar un total de 76 partits aconseguint 703 punts, 414 assistències i 968 punts de valoració, mentre que en la passada campanya va finalitzar com a millor assistent de la Lliga Regular amb una mitjana de 5,8 assistències per partit. De moment, el seu registre com a blaugrana és de 3,9 per partit, sent això sí el líder de l'equip.

Per la seva banda, Víctor Sada podria arribar als 1.000 punts a la Lliga Endesa, si 251 º partit, en cas d'arribar a la xifra de 7 punts davant els baskonistes. Sens dubte, tota una efemèrides per a un base més acostumat a defensar que a atacar.

FITXA TÈCNICA.

- EQUIPS.

CAIXA LABORAL: Prigioni, Oleson, San Emeterio, Dorsey, Teletovic - possible cinc inicial -; Ribas, Heurtel, Bjelica, Golubovic, musli, Calbarro.

FC BARCELONA REGAL: Huertas, Navarro, Eidson, Lorbek, N'dong - possible cinc inicial -; Sada, Mickeal, Rabaseda, Wallace, Vázquez i Perovic.

- PAVELLÓ: Iradier Arena.

- HORA: 19.30 hores / Teledeporte.