Els partits contra Ros Casares, Salamanca i Rivas sempre són sinòmim de derrota per a l'Uni Girona que, des de que va arribar a Lliga Femenina 1, no ha pogut guanyar mai a cap dels "grans" tot i que ara, després del bon inici de campionat, es veu amb forces per intentar-ho. El Rivas que arribarà aquesta tarda a Fontajau (17:00) ho farà amb amb baixes sensibles (Valdemoro i Sliskovic) però amb suficients jugadores per fer un estrip a qualsevol; Asjha Jones, Carson, Elisa Aguilar, Anna Cruz, Laura Nicholls o la montenegrina Jelena Dubljevic (firmada aquesta setmana). "És una bona oportunitat de guanyar per primera vegada un dels tres grans que juguen l'Eurolliga, tot i que el més important és seguir-nos consolidant i seguir creixent com a grup", explicava aquesta setmana Anna Caula, que arriba sense problemes físics a l'equip després que Anna Carbó hagi deixat la màscara i Jene Morris hagi pogut entrenar amb el grup.

Les dues últimes victòries seguides contra Cadí i Sóller han donat molta tranquilitat a l'Uni que, sense la pressió dels resultats, està fent passos endavant per fer créixer un equip que es va renovar molt a l'estiu. El paper de les dues jugadores interiors, Gisela Vega i Angelica Robinson, ha estat clau per a les dues victòries amb valoracions molt altes i Anna Caula és conscient que el Rivas no els ho posarà tant fàcil. " Segurament els rivals comencin a vigilar més el nostre joc interior per les bones estadístiques que han fet els últims dies", però l'entrenadora gironina també té molta confiança en la productivitat ofensiva des del perímetre de Morris, Thorbun, Jornda o Carbó: "Si se'ns tanquen tenim una bona bateria de jugadores exteriors que poden agafar la responsabilitat".

Asjha Jones, una pivot que va arribar a disputar la darrera final de la WNBA, va ser la millor jugadora del Rivas en la victòria contra el Montpellier dimecres a l'Eurolliga (21 punts i 11 rebots) i la seva presència, igual que la de la jove Laura Nicholls, serà un repte per a Vega i Robinson que han dominat a plaer el joc interior en els dos últims partits de l'Uni. Les madrilenyes, però, són molt més que Jones i per fora hi haurà d'haver una atenció especial amb la capacitat anotadora de la barcelonina Anna Cruz. La setmana que ve l'Uni torna a jugar a casa, contra el Zamora.