El pilot de Cervera Marc Márquez (Suter) ha confirmat que aquest diumenge no participarà en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana a causa dels seus problemes de visió, el que converteix en campió mundial el seu rival pel títol de Moto2, l'alemany Stefan Bradl (Kalex).

Segons ha explicat el seu equip, Márquez ha intentat esgotar fins a l'últim moment qualsevol possibilitat de poder lluitar, però no ha aconseguit recuperar-se a temps dels seus problemes de visió després de la caiguda que va patir en els entrenaments del passat Gran Premi de Malàisia.

Aquella dura caiguda soferta fa dues setmanes va sepultar les esperances del pilot, que malgrat tot ha completat una gran temporada en el seu primer any a la categoria, que salda amb set victòries, onze podis, set 'poles' i dues voltes ràpides en cursa .

Després proclamar-se campió mundial de 125cc completant una magnífica temporada en la que va arrasar en carreres guanyades i 'pole position' aconseguides, Márquez (Cervera, 17 de febrer de 1993) va saltar a la categoria intermèdia del Mundial. La seva adaptació no va ser fàcil -tres abandonaments en les tres primeres carreres-, però una vegada que es va acomodar començar una remuntada meteòrica cap al títol que només ha pogut tallar l'infortuni.

A la part intermèdia de la temporada, va sumar sis victòries en un període de set carreres fins a prendre el liderat del Mundial al Japó a falta de tres proves. Bradl va reprendre el lideratge de la classificació a Austràlia, el que anticipava dues proves plenes d'emoció per decidir el títol. No obstant això, la caiguda a Sepang va decidir la batalla del costat germànic.

Márquez tindrà l'oportunitat de redimir-la propera temporada, que tornarà a disputar en Moto2 després de descartar un possible salt a MotoGP. "El meu pilotatge ha progressat a un nivell que no esperàvem, he anat millorant pas a pas i crec que la millor opció és estar un any més en Moto2", va declarar recentment, un cop confirmada la seva permanència en la categoria intermèdia.