Torna la Primera Divisió, i aquest cop sembla que el retorn és definitiu. L'experiment de la Superlliga no ha prosperat, i el sistema recupera l'antic format de 18 equips agrupats en una sola Lliga nacional, la Primera Divisió, on l'UE Estartit espera fer un bon paper i "mantenir la categoria còmodament", tal com va declarar el seu tècnic, Rafel Gil. "Jugarem en una nova competició, no coneixem com són tots els equips i, de moment, ens hem de proposar la permanència", va prevenir Gil, que afronta la quarta temporada al capdavant del conjunt estartidenc. L'antic sistema dividia la Lliga en tres grups (A,B i C), fet que provoca que, ara, novament agrupats, molts equips desconeguin el potencial dels seus rivals i a l'hora de marcar objectius tothom vagi amb peus de plom.

D'altra banda, l'entitat estartidenca viu una situació precària pel que fa a la seva salut financera. El desgavell econòmic d'arreu, també afecta, si bé amb més virulència encara, els petits projectes esportius com el de l'UE Estartit. L'equip directiu les té mal dades per captar l'atenció dels patrocinadors, que són reticents a fer cap aposta de risc davant una expectativa gens afalagadora. "Excepte els quatre equips grossos, la resta passa per un mal moment econòmic. Abans ens era fàcil firmar patrocinadors, ara és molt complicat", va confessar fa tan sols uns dies Carles Nugué, president de l'UE Estartit. El passat divendres, però, l'entitat celebrava la confiança de l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes, que serà el nou patrocinador de l'UE Estartit per a la propera temporada. "Tenir suport és molt important, però tenir-lo de casa mateix em fa una il·lusió molt gran", va declarar Nugué en l'acte de germanor.

Nugué va voler destacar que, malgrat ser l'equip amb menys pressupost de la Primera Divisió, el potencial de la plantilla blanc-i-vermella és gran. A més va recalcar que els cinc fitxatges d'enguany aportaran "quelcom bo" i que, amb les quatre jugadores del juvenil que promocionen el primer equip, l'UE Estartit podrà demostrar que té "una pedrera de qualitat".

De la mateixa manera que Gil, el president de l'estartit és conscient del nivell que aquesta temporada adoptarà la Primera Divisió de Futbol Femení, i també marca l'objectiu provisional a "conservar la categoria". "Serà molt difícil. Aquest any tornem a ser 18 equips i en baixen quatre, així que hem de ser prudents", va exposar Nugué.

Assatjats pels problemes econòmics i sense un suport concret i ferm per part de les federacions, el futbol femení prova de fer-se un lloc en la graella mediàtica. Nugué va voler insistir en la idea que el futbol femení necessita el suport de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), una entitat que, segons diu, "l'ajuda que aporta, no correspon a tot el que rep". De moment, l'UE Estartit sobreviu.