Un dia més Fernando Verdasco es va sobreposar a la pressió i a un destí que semblava molt fosc per derrotar José Acasuso en el quart partit i segellar el triomf d'Espanya sobre l'Argentina per 1-3 a la final de la Copa Davis disputada a Mar del Plata. Va ser un partit quasi dramàtic, amb dos jugadors igualats i on Acasuso va acabar amb problemes abdominals, però Espanya va sumar el seu tercer títol en aquesta competició després del triomf de Verdasco per 6-3, 6-7 (3), 4-6, 6-3 i 6-1 en tres hores i 56 minuts.

Sense Rafael Nadal a l'equip, trencant els pronòstics que donaven l'Argentina com a favorita després de 13 eliminatòries invicta a casa, Espanya es va fer amb el tercer títol després dels aconseguits l'any 2000 contra Austràlia a Barcelona i el 2004 a Sevilla contra els Estats Units.

Verdasco sobresurt

L'esquerrà madrileny Fernando Verdasco, 16 del món, va ser l'escollit per Emilio Sánchez per substituir David Ferrer en un partit de vital transcendència. I malgrat els seus nervis, de jugar pràcticament paralitzat dos sets i escaig, va saber temperar les seves emocions, abstreure's de l'atmosfera ambiental i tirar endavant el partit més complicat de la seva vida. Els gairebé 9.500 aficionats argentins van rebre Verdasco amb tambors de ?guerra. Era la seva última esperança per arribar al cinquè encontre i forçar el miracle.

Verdasco va patir i li va pesar la responsabilitat. Però al final, després de concretar el tercer punt de partit, amb una supèrbia dreta que va agafar desarmat el seu rival, va caure a terra, i tot l'equip espanyol es va llançar a abraçar-lo amb passió. Va caler esperar molt perquè aquesta expressió d'alegria es materialitzés, sobretot perquè Verdasco va jugar trabat, sense fer bona cara, fins i tot espantat durant una gran part del partit.

El seu servei era una ajuda per a Acasuso, amb qui havia perdut en el seu únic enfrontament previ, a Hamburg el 2005. Va cometre a més nou dobles faltes, producte d'una tensió gairebé dramàtica, però al final res d'això va importar perquè els espanyols s'emportéssin la tan anhelada tercera enciamera de plata.