El Consell de Ministres ha aprovat en la seua reunió d'aquest dimarts l'indult parcial per a Juana Rivas, la dona de Granada que el 2018 va ser condemnada a dos anys i mig de presó per un delicte de sostració dels seus dos fills menors, segons han confirmat fonts de l'Executiu. Aquesta decisió es produeix dos setmanes després que el Ple de la Sala Segona del Tribunal Suprem (TS) enviara un informe al Govern sobre la postura dels seus magistrats entorn d'aquesta decisió.

El Suprem va reconéixer que existia divisió en aquesta matèria. En concret, huit dels seus magistrats donen suport a l'indult parcial per a Rivas, mentre que altres huit, entre els quals s'inclou el president de la Sala, Manuel Marchena, s'hi oposen. Els primers fan referència a l'"interés superior del menor" en la condemna a l'ex-parella de Rivas i pare dels xiquets per un delicte de lesions en l'àmbit familiar o a declaracions realitzades pel fill major de la parella en seu judicial en les quals "manifesta el seu desig de viure amb la mare i els maltractaments del pare".

Els segons creuen que si aquesta mesura de gràcia s'administra "sense atendre a circumstàncies veritablement distintives, relacionades per descomptat amb criteris d'equitat", es veuria afectada "la generalitat de la norma i el dret a la igualtat de tots els ciutadans".