L'humorista Dani Mateo s'ha negat a declarar avui davant el jutge per sonar-se el nas amb la bandera d'Espanya en una escena del programa "El Intermedio" de La Sexta.

Mateo amb prou feines ha estat cinc minuts davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 47 de Madrid, que l'havia citat com investigat per un delicte d'ofenses o ultratge a símbols d'Espanya i un delicte d'odi després d'una denúncia de l'organització Alternativa Sindical de Policia.

L'humorista ha assenyalat que durant tot aquest temps "s'ha parlat molt sobre els límits de l'humor" i "sobre si ofen o no" l'"sketch" en què, mentre llegia el prospecte d'un medicament antigripal, esternudava i es sonava la nas amb la bandera d'Espanya. "Però estàvem en el terreny de les opinions, ara entrem en el terreny de la Justícia", ha explicat Mateo, per a qui "el més intel·ligent és callar i espera que la Justícia es pronunciï".

Ara bé s'ha mostrat "preocupat" per què un humorista acabi declarant davant un jutge per fer una escena d'humor. "Com a ciutadà d'aquest país estic preocupat perquè estem portant a un pallasso davant la Justícia per fer la seva feina i això em preocupa per la imatge del meu país i la meva bandera", ha precisat.