El Promotor de l'Acció Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat avui incoar una diligència informativa al jutge de Violència sobre la Dona número 7 de Madrid arran de la queixa d'una dona víctima de violència masclista que denuncia que li va dir "bitxo" (bicho, en castellà) i "filla de puta".

La dona, la model María Sanjuán, que tenia una valoració policial de risc extrem en les seves denúncies, ha presentat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) una queixa contra el magistrat, el jutge Francisco Javier Martínez Derqui, per falta d'imparcialitat, animadversió i possible delicte de prevaricació, informa la cadena SER.

El magistrat instrueix els procediments civils i penals derivats del divorci i de les dues denúncies presentades per maltractaments psicològics per amenaces i coaccions contra l'exmarit de la dona, l'empresari Josué Reyzábal.

També s'ha comprovat que fa altres comentaris: "Ja veuràs, el disgust que s'emportarà la María Sanjuán quan vegi que ha de donar-li els fills al pare, estarà a la nit al Sálvame posant-me com un drap brut".

Es tracta d'una conversa que es produeix una vegada que acabada la vista de la demanda de divorci per decidir les mesures sobre la custòdia dels dos fills, dos nadons de 21 i 10 mesos.

El jutge Francisco Martínez Derqui ha assenyalat a la SER: "L'únic que puc dir és que és una conversa privada que s'ha gravat indegudament, una conversa fora de la meva actuació jurisdiccional, que es produeix en un espai tancat i de la qual s'està fent un ús indegut ".