08 de abril de 2017
08.04.2017
Euskadi

ETA entrega un llistat amb vuit amagatalls d'armes i explosius al País Basc francès

La Comissió Internacional de Verificació confirma el desarmament de la banda terrorista: "Ha complert amb el seu compromís"

08.04.2017 | 09:53

ETA ha entregat un llistat amb vuit amagatalls d'armes i explosius (altres fonts parlaven inicialment de 12) al País Basc francès. Els 'zulos' estarien repartits per diferents localitzacions del departament dels Pirineus Atlàntics (64), especialment a la zona d'Iparralde, i dins d'ells hi hauria centenars de fusells d'assalt, subfusells, armes curtes i quilos d'explosius, segons ha avançat el diari 'Le Monde'.

El llistat l'ha entregat l'organització Artesans de la Pau a un representant de la justícia francesa sota l'empara de membres de la Comissió Internacional de Verificadors (CIV). En un acte a Baiona, el president de la CIV, Ram Manikkalingam, ha certificat aquest dissabte el desarmament: "Avui vivim una dia històric. ETA ha complert amb el seu compromís". "Les autoritats franceses s'encarregaran ara de recollir l'armament, la CVI ja ha complert amb el seu paper", ha continuat el coordinador de la Comissió Internacional de Verificació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho