25 de desembre de 2016
25.12.2016
40 Años
40 Años

Felip VI avisa que "vulnerar les normes" porta a "tensions i enfrontaments estèrils"

El monarca ha pronunciat aquest dissabte a la nit el seu tradicional missatge nadalenc

25.12.2016 | 08:16
Felip VI durant el seu discurs de Nadal.

El rei Felip VI ha apel·lat aquest dissabte al vespre al respecte a la llei com a base per a la convivència democràtica. Durant el seu discurs de Nadal, el monarca ha afirmat que "vulnerar les normes que garanteixen la democràcia i la llibertat només porta, primer, a tensions i enfrontaments estèrils, que no resolen res; i després, a l'empobriment moral i material de la societat". En aquest sentit ha reclamat una voluntat "decidida i lleial de construir i no de destruir, d'engrandir i no d'empetitir, d'enfortir i no de debilitar".

En el discurs de la vigília de Nadal, Felip VI ha emmarcat el futur en un temps per "obrir-se al món" i ha descartat que siguin moments "per fractures ni divisions internes, sinó per posar l'accent en allò que ens uneix, construint sobre la diversitat, [...] que ningú agiti vells rancors o obri ferides tancades".

Felip VI, que ha celebrat haver superat una situació "complexa" per la governabilitat de l'Estat, ha reclamat com a "essencial" fer del diàleg i l'entesa l'eina entre grups polítics per aconseguir "consensos bàsics per al millor funcionament de la societat". "Cuidem i millorem en tot moment la nostra convivència, exigeix respecte i consideració cap als altres", ha afegit el monarca en una crida a la tolerància en tots els àmbits.

"L'exclusió, la negació o el menyspreu al valor de l'opinió aliena no poden cabre a l'Espanya d'avui; com tampoc són admissible ni actituds ni comportaments que ignorin i menyspreïn el dret de tots els espanyols per l'organització de la vida en comú". "Vulnerar les normes que garanteixen la democràcia i la llibertat només porta, primer, a tensions i enfrontaments estèrils, que no resolen res; i després, a l'empobriment moral i material de la societat; perquè el progrés, la modernització i el benestar requereixen sempre de convivència democràtica basada en el respecte a la llei, a la voluntat decidida i lleial de construir i no de destruir, d'engrandir i no d'empetitir, d'enfortir i no de debilitar".

A més, Felip VI s'ha mostrat confiat que els espanyols superaran les dificultats i els reptes en un determinat context: "Si entenem que no vivim temps per tancar-nos en nosaltres mateixos, sinó per obrir-nos al món; ni temps tampoc per fractures ni divisions internes sinó per posar l'accent en allò que ens uneix, construint sobre la diversitat; són temps per aprofundir en una Espanya de braços oberts i mà estesa; on ningú agiti vells rancors o obri ferides tancades; amb raons per a la unió i per treballar junts des de qualsevol lloc del nostre gran país".

Durant el seu discurs,i en clau econòmica, el Rei ha desitjat que es consolidi "l'esperança de la recuperació" i que permeti crear més ocupació "i de qualitat". Un nou marc econòmic que permeti tant "corregir desigualtats d'una crisi tan profunda com enfortir la cohesió social, [...] que els més vulnerables tinguin la certesa que no es quedaran en la soledat del camí".

En aquest sentit, Felip VI ha aplaudit "els homes i dones que amb esforç sostenen i amb gran dignitat i coratge famílies, vides i feines". "He vist en molts compatriotes la decisió d'assumir riscos per crear o defensar llocs de feina, i el valor per reemprendre la tasca de veure destruïdes obres fetes amb il·lusió", ha afegit en defensar també el paper dels treballadors públics i de l'educació.

"Estic segur que la nostra memòria col·lectiva reservarà un lloc d'honor pel sacrifici, l'abnegació, la generositat i la superació" de la societat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema