07 de febrer de 2016
07.02.2016
40 Años
40 Años

Els jihadistes detinguts enviaven armes i diners a Síria i Iraq com si fos ajuda humanitària

El ministre de l'Interior apuja a 7 el nombre d'arrestats a Alacant, València i Ceuta

07.02.2016 | 21:28
Agents treuen caixes d´un dels 12 domicilis escorcollats

Els jihadistes detinguts aquesta passada matinada de diumenge a Alacant, València i Ceuta estan acusats d'enviar armes i diners com si fos ajuda humanitària a les organitzacions terroristes Estat Islàmic (DAESH) i Jabhat Al Nusra. "La cobertura fraudulenta que utilitzaven per a les remeses era l'enviament d'ajuda humanitària a zones de conflicte de Síria i Iraq, però realment el que viatjava ocult era material militar, diners, equips electrònics i de transmissions, armes de foc i precursors destinats a la fabricació d'explosius", ha detallat en roda de premsa des de Barcelona el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. El nombre total d'arrestats puja a 7 distribuïts entre les localitats alacantines de Crevillent, l'Alqueria d'Ansar, Mur d'Alcoi, Alcoi i Alacant; a Ontinyent (València) i a la ciutat autònoma de Ceuta.

Cinc dels detinguts tenen nacionalitat espanyola i són d'origen siri, jordà i marroquí, mentre que els altres dos arrestats són estrangers residents a l'Estat de nacionalitat síria i marroquina. En total s'han efectuat fins a 12 registres a domicilis, locals i naus on es desenvolupaven els negocis il·lícits. Les investigacions, que van començar el 2014, van poder constatar que els integrants del grupuscle formaven part de "l'estructura exterior" de les organitzacions terroristes Estat Islàmic (DAESH) i Jabhat al Nusra. El grup desmantellat, que es caracteritzava per la seva perfecta organització, formava part d'un "aparell logístic" estable i plenament desplegat, inicialment itinerant per Europa fins a assentar-se definitivament a Espanya.

El funcionament i direcció del grup l'exercia un sol membre, que havia establert un lideratge permanent, i centralitzava i dirigia tota l'activitat a través d'un complex empresarial que li permetia l'enviament –sense aixecar sospites- d'aquest material militar i armes en contenidors tancats des de diferents ports espanyols amb destí Síria i Iraq. El finançament necessari per a la preparació de totes aquestes remeses provenia principalment d'enviaments a través de companyies de transferències internacionals de diners i, sobre tot, a través de pagaments i moviments de diners al marge del sistema legal mitjançant el mètode 'Hawala'. Paral·lelament a les tasques empresarials il·legals, el líder de la xarxa jihadista desmantellada mantenia "constants i fluides relacions" amb integrants del DAESH.

De fet, un altre dels encàrrecs era captar dones per tal que es desplacessin a Síria i es casessin amb combatents jihadistes. Com és habitual en els grups jihadistes, l'organització desarticulada utilitzava les xarxes socials com a mitjà principal de comunicació de cara a desenvolupar les seves activitats criminals, a banda de disposar de perfils personals on difonien comentaris a favor i en defensa de les actuacions dels grups terroristes DAESH i Jabhat Al Nusra. L'operació continua oberta i s'està desenvolupant sota la direcció del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional i en coordinació amb la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho