ERC i ICV han confirmat aquest dilluns que la setmana passada es van reunir amb una representació de l'esquerra abertzale. El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha indicat que la trobada tenia l'objectiu de contrastar com anava el procés de pacificació a Euskadi. En el mateix sentit s'ha expressat el secretari general d'ICV, Joan Herrera. 'Hi ha hagut una trobada molt puntual i no per buscar suport', ha apuntat. En canvi, des de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat que cap reunió. És més, ha recomanat els polítics catalans que s'ocupin de Catalunya. 'Tenim prous problemes com per ocupar-nos d'altres feines que no siguin la d'aixecar aquest país', ha argumentat.

En roda de premsa, Ridao ha confirmat que ell mateix va participar en una reunió dilluns passat amb una nodrida delegació de l'esquerra abertzale, encapçalada per Pernando Barrena i Txelui Moreno, 'per contrastar una mica el procés de pacificació i normalització a Eukadi' i la intenció de presentar-se a les properes eleccions. Sempre des de l'opció 'inequívoca i clara per exigir a ETA que abandoni les armes sense cap tipus de contraprestacions i amb un procés verificable internacionalment', ha afegit.

Per la seva banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, també ha confirmat la trobada. 'Hi ha hagut alguna trobada molt puntual i no per buscar suport', ha dit. Herrera ha explicat que l'esquerra abertzale va explicar a la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, què està fent a Euskadi, i ella va escoltar perquè 's'ha d'escoltar tothom'.

En canvi, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat qualsevol contacte amb l'esquerra abertzale per part d'algun dirigent de la federació. És més, ha recomanat els polítics catalans que s'ocupin de Catalunya. 'Tenim prous problemes com per ocupar-nos d'altres feines que no siguin les d'aixecar aquest país. A CiU no la trobaran amb l'esquerra abertzale, perquè està centrada en Catalunya', ha argumentat.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha lamentat 'aquestes trobades'. Tot i que en el moment de la roda de premsa desconeixia la informació, la dirigent popular ha instat a donar la 'màxima informació' sobre les reunions i que s'exigeixin 'responsabilitats' als qui participin en elles.