En un esmorzar a la Llotja de Mar a la Cambra de Comerç de Barcelona, ha declarat 'cal fer una aposta decidida pel canvi de model que ja es troba contingut amb l'Acord Estratègic o el Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació'. Badia també s'ha referit durant la seva intervenció al Pla de Bolonya i ha criticat que hi ha hagut en aquest procés 'demagògia' i 'desinformació'.

'La reformes necessàries requereixen necessàriament un clima de diàleg i sacrificis compartits', ha manifestat. Badia ha manifestat que 'la reforma del model de competitivitat demana un gran acord entre totes les parts'. Els socialistes també reclamen un canvi del model productiu. 'El moment és tant important per plantejar un gran pacte polític i social a nivell d'Estat i també a nivell europeu', ha assenyalat. En aquest sentit, ha assegurat que 'els sacrificis que són necessaris per sortir de la crisi només seran acceptables si es reparteixen adequadament'.

La candidata dels socialistes catalans ha afirmat que per la seva formació política 'és fonamental un model social que permeti compatibilitzar la competitivitat i el benestar'. Un model, ha explicat, que 'està oposat a un de neoliberal que avui no defensa casi ningú'. 'La cohesió que defensem és possible i hi hem de tendir', ha dit, al temps que ha apostat per 'inversió en educació, en salut i assistència social i en infraestructures'.

Badia ha admès que el PSC 'està en contra de les males reformes i les que abarateixen l'acomiadament i els impostos'. Segons ha dit, 'la reducció dels impostos debilita l'estat de benestar i no incentiva el consum per la manca de confiança'. Badia ha destacat que el 7 de juny hi ha molt en joc. Són les eleccions 'més importants dels últims anys i són importants per l'actual situació', ha declarat. 'El Parlament europeu decideix sobre un 70% de les lleis que afecten els ciutadans', ha afegit, una xifra que s'incrementarà fins el 95% si es pot implantar el Tractat de Lisboa.

Així mateix, ha recalcat que hi ha dos models, el de l'esquerra, amb fortes conviccions europeistes, o el de la dreta 'neoliberal', amb components 'd'euroescepticisme creixent'. 'Totes les altres opcions no són decisives ni influents a nivell europeu', ha assegurat. Per això, ha dit que voldria aconseguir la majoria per 'evitar derives neoliberals', ha indicat. Badia ha destacat que la seva formació vol 'fer de Barcelona la capital del mediterrani, acabar amb la situació del català a Europa i que sigui una llengua d'us normalitzat a Europa i una Catalunya com a referent logístic'.

Sobre el corredor del Mediterrani, Badia ha celebrat que s'ha arribat a l'acord entre els governs espanyol i català, la Comissió Europea i el govern francès i 'que hi ha una coincidència d'interessos en aquest moment'. 'Per Espanya i Catalunya amb la decisió del corredor hem superat l'etapa de l'Espanya radial que el PP europeu i de José María Aznar', ha manifestat.

Sense data pel corredor del Mediterrani

La candidata dels socialistes catalans ha destacat que el govern espanyol diu que el corredor del Mediterrani'serà un projecte prioritari en la presidència del 2010 i serà també un projecte prioritari per la Comissió Europeu, ja que el fons de la Unió Europea en aquests projectes de la xarxa transports són enormes'. 'Estem parlant d'un projecte que no puc dir quan es podrà començar a posar en marxa i en quin temps es tindrà realitzat, però és un dels projectes en què es treballarà' al començament de la pròxima legislatura al Parlament europeu, ha admès.

Preguntada per l'aeroport del Prat i la reclamació de noves pistes, ha dit que a vegades 'es demanen més pistes', però ha declarat que 'això és una confusió'. En aquest sentit, ha apuntat que 'si es miren els gran aeroports de la Unió Europea tenen moltes terminals i dues pistes'. 'El que es necessiten són terminals més que les pistes', ha afirmat.

'Demagògia' i 'desinformació' amb el Pla de Bolonya

També s'ha referit al Pla de Bolonya per destacar que 'hi havia d'haver hagut una labor per explicar el projecte i perquè així es veiessin els avantatges'. 'En aquests moments això ja està donant la volta, m'he fet tips d'anar a parlar amb estudiants i universitats sobre aquesta qüestió', ha dit. En aquest sentit, ha criticat que 'hi hagut una desinformació molt gran i una confusió'. 'Hi havia l'entorn d'aquest projecte que és valuós i important a estones demagògia i desinformació', ha dit.