L'obra “Almuerzo Solar” de Fermín Jiménez Landa és la guanyadora de la vuitena edició del Premi Cervezas Alhambra d'Art Emergent que, des de l'any 2017, se celebra a ARCOmadrid per impulsar la trajectòria dels millors talents emergents en l'àmbit nacional.

El guanyador, emocionat, ha reconegut que aquest premi és “un suport per continuar treballant. Aquesta professió és una carrera de fons i el premi té molta visibilitat”

La filosofia “Sin Prisa” de la marca convida a dedicar temps de qualitat a allò que realment importa, creada a través d'un procés de producció artesanal reinterpretat en clau contemporània.

Alicia Ventura, comissària artística d'aquest premi, ha volgut destacar la qualitat de les obres presentades aquest any. ”Aquesta edició tenia diverses novetats, una d'elles les noves tècniques creatives utilitzades, com el brodat a mà, els papers artesanals o la llet crua”.

Una iniciativa de Cerveses Alhambra que busca la connexió entre l'artesania i l'art i que aquest any obria per primera vegada la convocatòria, rebent més de 140 propostes que materialitzessin aquest saber fer tan singular i el respecte pel temps.

Com explica Javier Vilar-Sancho, membre del jurat i director de Màrqueting de Cerveses Alhambra. “El Premi Cervesas Alhambra d'Art Emergent va néixer amb el clar objectiu d'impulsar el talent emergent i d'apropar la creació contemporània a un públic cada cop més extens. No en va aquest any apostàvem per obrir la convocatòria i portar la nostra filosofia 'Sin Prisa' a cada cop més artistes que sentissin aquesta singular connexió amb el món de la creació i els processos.

Fins al 10 de març, ARCO acollirà les obres dels finalistes a l'Espai Sin Prisa de Cervezas Alhambra juntament amb una àmplia agenda de continguts.