Jordi Masquef pren possessió del càrrec d'alcalde de Figueres

"Som plenament conscients de la responsabilitat que comporta gestionar una gran majoria", destaca

Jordi Masquef, fent un parlament a la gent concentrada a la plaça.

Jordi Masquef, fent un parlament a la gent concentrada a la plaça. / Jordi Callol

Roger Illa

Roger Illa

Jordi Masquef ha estat nomenat alcalde de Figueres, tres setmanes després d'obtenir una majoria absoluta de tretze regidors a les eleccions municipals. El candidat de Junts ha pres posessió del càrrec en un Ple de constitució celebrat aquest dissabte a partir de les 10 del matí.

El nou alcalde de Figueres ha parlat, en el seu discurs d'investidura, de la "responsabilitat que comporta gestionar una gran majoria" per part del seu equip de govern. Masquef ha instat a "escoltar com mai a tothom" i ha exposat quatre premisses amb les quals pretén encarar el mandat: gratitud, humilitat, empatia i responsabilitat.

Les imatges de la presa de possessió de Jordi Masquef com a alcalde de Figueres

Masquef al costat de la número 2 de Junts, Carme Martínez Llonch. / JORDI CALLOL

Després d'agrair l'alcaldessa sortint i l'anterior equip de govern de l'ajuntament, Masquef ha posat èmfasi en "recuperar la il·lusió a la ciutat". L'alcalde ha enumerat diversos dels temes on l'ajuntament intentarà treballar: "Serà el mandat de la seguretat, del civisme i la neteja, del tercer pavelló, del Casino Menestral, la Sala Edison i la Casa Natal de Dalí; el mandat de la cultura, l'educació, el talent, la formació professional i els projectes universitaris; el mandat en què eliminem els barracons. El mandat de la cohesió social, de la diversitat cultural entesa com quelcom positiu i també el mandat en què es busqui disminuir els índexs de pobresa i desigualtat social."

Un cop acabada la celebració del Ple, l'alcalde s'ha reunit amb els cossos de seguretat presents a l'acte. Masquef assumirà les competències en seguretat i convocarà properament la Junta Local de Seguretat.

Les imatges de la presa de possessió de Jordi Masquef com a alcalde de Figueres

Masquef durant el seu parlament a la Plaça de l'Ajuntament. / JORDI CALLOL