Segueix-nos a les xarxes socials:

Iaeden-Salvem busca adhesions per a una energia democràtica

Impulsa un manifest públic adreçat a candidatures polítiques, grups municipals i equips de govern

Iaeden-Salvem busca adhesions per a una energia democràticaSANTI COLL

Des de la Iaeden-Salvem l’Empordà s’ha iniciat una campanya que continuarà després de les eleccions municipals, i que consisteix a recollir el màxim d’adhesions per part de les diferents candidatures, grups municipals i equips de govern a un manifest que acaba de fer públic. En ell es recullen els principis bàsics per tal que el desplegament de les energies renovables es faci de la manera més democràtica, i sense malmetre ni els nostres paisatges ni la biodiversitat de la comarca. Per tal de poder fer un seguiment de quines candidatures l’han signat, així com per tal d’adherir-se al manifest, la web de l’entitat disposa d’un enllaç en aquest sentit.

A partir d’aquest moment, la Iaeden-Salvem l’Empordà anuncia que es dedicarà a reclamar el compliment d’allò que han signat, però, sobretot, es dedicarà a posar en evidència totes aquelles candidatures i equips de govern que no hagin gosat signar-ho per motius contraris al manifest.

En l’inici del manifest, es convida els signants a comprometre’s «davant dels seus electors a desenvolupar totes les gestions legals i administratives, així com a participar en tots aquells actes de mobilització i acció ciutadana encaminats a garantir que el desplegament de l’energia eòlica i solar i tota la resta de fonts d’energia renovable dins del seu terme municipal o la comarca».

Entre altres aspectes, es prioritzen «aquelles instal·lacions que garanteixin una gestió democràtica de la producció d’energia elèctrica, sigui en forma de cooperativa, sigui en forma de gestió pública o privada, de manera que es garanteixi un repartiment equitatiu dels beneficis econòmics que es generin. Cal evitar les multinacionals extractives i els fons inversors especuladors. Rebutjarem, d’aquesta manera, que la propietat d’aquesta mena d’instal·lacions estigui en mans de grans corporacions especulatives que continuïn apostant per un model econòmic creixentista».

Prem per veure més contingut per a tu