Els centres cívics de Figueres, espais de dinamització

El 18 de setembre s’obren les matrícules pels cursos de setembre a desembre

Martina Prat, regidora de Centres Cívics de l’Ajuntament de Figueres. | NÚRIA NOGUERA

Martina Prat, regidora de Centres Cívics de l’Ajuntament de Figueres. | NÚRIA NOGUERA / redacció figueres

Emporda.info

Els Centres Cívics de la ciutat de Figueres, Joaquim Xirau i Creu de la Mà, obren les inscripcions el pròxim 18 de setembre. Les matrícules de totes les activitats (excepte les de l’àmbit +60 anys) es faran del 18 al 24 de setembre en línia. El primer dia es podran fer de manera presencial a cada centre cívic. Per a les persones que estan a l’atur se’ls ofereix un 50% de descompte en la inscripció als cursos.

Per altra banda, el 21 de setembre es faran les matrícules per a les activitats de l’àmbit +60 anys de manera presencial. També us podeu matricular en línia des del dijous 21 fins al diumenge 24 de setembre o fins a exhaurir les places.

La programació recull una variada oferta d’activitats adreçada a tots els públics. Al Joaquim Xirau es fan les activitats d’àmbit gastronòmic perquè disposa d’una cuina equipada amb tot el necessari, i a la Creu de la Mà aquest any es fomentarà l’educació emocional, salut mental i benestar. A part, trobareu cursos dedicats a diferents temàtiques, ball i gimnàstica, arts plàstiques, idiomes, habilitats i recursos, activitats infantils i juvenils i les +60 anys. «Volem que els centres cívics siguin accessibles perquè són un lloc de dinamització educativa, social i cultural. De moment a Figueres en tenim dos, però en un futur es voldria ampliar aquest nombre», explica Martina Prat, regidora de Centres Cívics. I afegeix que «cal destacar la professionalitat de l’equip que hi ha als dos equipaments. Gràcies a la seva feina tenim activitats que són de molta qualitat». De fet, des del mes de gener i fins ara, més de 15.500 usuaris han passat per aquestes instal·lacions. A més, ambdós espais treballen en col·laboració amb el Molí de l’Anguila i el Teatre Bon Pastor. «Són equipaments que sempre estan disposats a ajudar i cedir espais per a les entitats del municipi», explica Prat.

Dins la seva programació destaquen dues xerrades gratuïtes, una el cinc d’octubre que imparteix la cuinera Carme Ruscalleda sobre el valor de la cuina catalana i l’altre a càrrec de la nutricionista Martina Ferrer sobre alimentació antiinflamatòria el vint-i-set d’octubre.

Exposicions

També cal destacar que els centres cívics acullen sis exposicions diferents. Una d’Encarnació Kion Ferrer, Manel Casanovas, Xavier Brusés, Petra Vlasman, d’Alive Fund i una exposicó conjunta d’André Felipe, Natalia Solderai Natasha Padilha.

[object Object]

Adreça: c. Vilatenim, 45 (CC. J.Xirau). Pl. Remei Bosch, s/n (CC Creu de la Mà).

Telèfon: 972 678 596 (CC Creu de la Mà)

Correu: cxirau@figueres.org/cccreudelama@figueres.cat