Els catalans preveuen gastar en la tornada a l'escola dels seus fills 278 euros de mitjana, un 45% més que el curs passat segons l'estudi Estacional de l'Observatorio Cetelem, unitat d'estudis de BNP Paribas Personal Finance.

No obstant això, el 66% dels enquestats té la intenció de gastar el mateix (van ser el 59% el 2020); el 18% pensa gastar més en aquestes compres, "lleugerament per sobre de l'any anterior", i hi ha un descens de 8 punts percentuals entre aquells que preveuen un dessembossament inferior al del 2020, segons un comunicat d'aquest divendres, 27 d'agost.

Quant als hàbits de copra, el 42% seguirà comprant productes educatius en la botiga física, com abans de la pandèmia, "amb un descens respecte d'anys anteriors"; el 32% comprava material escolar en botigues físiques però amb la situació sanitària ho farà en línia (1 punt més que el 2020), i el 26% ja comprava per Internet i seguirà fent-ho (2 punts més).

Pel que fa als productes més demanats en aquest període, destquen els llibres (50%, 4 punts més que el 2020), material escolar pròpiament dit (48%, 2 punts més) i la roba (32%, 2 punts menys).

MASCARETES I GEL

Aquest any puja la intenció de despesa en mascaretes i gels desinfectants de cara a la tornada a les aules: "Aproximadament la meitat dels pares" opinen que la compra d'aquests materials suposarà una despesa més elevada que el curs passat.

Les dades es basen en una enquesta en línia d'Invesmarket amb 1.000 enquestes a majors de 18 anys a Espanya, amb un error de mostra del +/- 3,16% per a dades globals, segons l'estudi.

Este año sube la intención de gasto en mascarillas y geles desinfectantes de cara a la vuelta a las aulas: "Aproximadamente la mitad de los padres" opinan que la compra de estos materiales supondrá más desembolso que el curso pasado.

L'Observatorio Cetelem publica quatre informes anuals (Motor, Consum Europa, Consumo Espanya, e-Commerce), a més d'edicions mensuals i estudis temàtics específics i estacionals.