07 de març de 2020
07.03.2020
Roses

El Centre Escolar Empordà de Roses, subcampió a la Lliga de Debat de la UdG

El tema que s'ha proposat en aquesta edició als estudiants ha estat: «La tecnologia augmenta la felicitat?»

07.03.2020 | 18:44
L'equip del Centre Escolar Empordà que ha quedat subcampió.

La Universitat de Girona (UdG) ha acollit aquesta darrera setmana la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives. Els 12 centres participants han realitzat 15 debats al voltant del tema d'enguany: «La tecnologia augmenta la felicitat?».

El debat final ha estat disputat entre l'equip de 2n de batxillerat de l'Institut Carles Rahola de Girona (el Gironès) i l'equip d'alumnes de 1r i 2n de batxillerat del Centre Escolar Empordà de Roses. Finalment, el primer d'aquests centres ha resultat campió. Així, els alumnes Àlex Coronel, Carla Martín, Paula Martínez, Àlex Pachon i Sara Ridao, amb Teresa Palou com a capitana, representaran a la UdG en la fase final de la lliga de debat, que acollirà la Universitat Rovira i Virgili del 22 al 24 d'abril i reunirà als equips representants d'altres 13 universitats.

L'equip del Centre Escolar Empordà l'han format dos alumnes de 1r de Batxillerat, Albert Berta i Èric Sanés, quatre i de 2n de Batxillerat, Marta Gonzàlez, Mar Vela, Hala Hasmi i Rihab Benomar. 

Els alumnes del centre rosinc han aconseguit guanyar dues eliminatòries i la semifinal. El debat final el van perdre contra l'equip de 2n de Batxillerat de l'Institut Carles Rahola de Girona per un escàs marge: només per 0,08 punts.

La fase final tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 22 al 24 d'abril.

La Xarxa Vives organitza des de 2014 la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. La iniciativa permet als estudiants millorar habilitats comunicatives i competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d'informació, l'anàlisi d'una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l'activitat d'una innovadora eina docent que, d'una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d'altra, permet l'intercanvi d'experiències amb altres professors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook