L’Escala serà patrocinadora de dos esdeveniments de gran renom. Un d’ells és el festival Temporada Alta de Girona, que enguany farà parada a la vila marinera entre els dies 28 i 30 d’octubre amb l’obra teatral La melancolía del turista. I l’altre és el Campionat d’Europa de Vela de classe ILCA, que tindrà lloc entre el 7 i el 13 d’octubre a la població.

Aquest patrocini serà possible gràcies a una modificació de crèdit per valor de 22.000 euros, aprovada en el ple municipal del mes de juliol. «Per ser patrocinadors, conjuntament amb la Diputació de Girona, del Campionat Europeu de Vela es fa una modificació de 7.500 euros», va anotar la primera tinent d’alcalde, Marta Rodeja, durant la sessió plenària. «Per ser patrocinadors del festival Temporada Alta de Girona –afegia– i poder aconseguir així que l’Escala sigui seu d’aquest esdeveniment, es fa una modificació d’un total de 14.520 euros».

La partida pressupostària de la qual surten aquests crèdits és la de Pantalles d’Informació Digital que es preveien instal·lar al municipi. «Ara es redueix de 65.000 euros a 42.980 euros», apuntava Rodeja. Tot i que la modificació de crèdit es va aprovar unànimement, el grup municipal d’ERC va posar de manifest que lamentaven que el projecte de les pantalles es veiés «reduït». Tanmateix, Marta Rodeja va assegurar que «la partida encara té una quantitat prou interessant», i que es pot iniciar el projecte, acabant-lo de consolidar «de cara als pressupostos vinents».