Segueix-nos a les xarxes socials:

Pau

Pau aprova el pressupost de 2022 que per primera vegada supera el milió d’euros

Pau aprova el pressupost de 2022 que per primera vegada supera el milió d’eurosEmporda.info

El pressupost per a l’any 2022 de l’Ajuntament de Pau, presentat en el ple ordinari d'aquest dimarts i aprovat per unanimitat, supera per primera vegada el milió d'euros (1.034.418,37€). Per a l’alcalde, Pere Maluquer, es tracta d’un pressupost equilibrat i que s’ha pogut treballar amb tots els grups polítics dins les realitats existents, tot i les limitacions dels ingressos pressupostaris de l’Ajuntament. Maluquer remarca que el diàleg conjunt “és una manera de treballar que ens ha aportat més coneixement, i hem pogut copsar les opinions i sensibilitats dels altres grups”. El regidor del grup Som Gent de Pau, Josep Besa, destaca que “ha estat molt bé que s’hagi pogut treballar conjuntament, esperem que segueixi així i millorem any rere any”.

Ingressos

Les dades més significatives del pressupost per a l’exercici 2022 és l’augment d’ingressos corrents amb un 4,74%. A més de l’actualització de taxes del mateix consistori, aquesta xifra és el resultat de la previsió de l’increment del 12% de les seves aportacions anunciat per part de l’Estat i, també, de la Generalitat, d’un 30%. Tot i així s’ha sigut prudent i no s’han previst tots els ingressos anunciats en la seva totalitat.

També s’ha tingut en compte l’ingrés de la subvenció per l’execució de l’anualitat del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i altres ajuts provinents de la Diputació de Girona i demés administracions supramunicipals.

Despeses

Una de les inversions més importants previstes és la millora de l’enllumenat, inclosa en el PUOSC, amb l’objectiu de fer-lo més eficient i menys contaminant, i que generi un major estalvi en les despeses corrents dels pròxims anys. D’altra banda, per seguir amb la millora de la digitalització del consistori, es preveu una inversió per a l’adquisició d’equipaments informàtics i còpies de seguretat.

El pressupost actual inclou, també, la continuació d’obres de pressupostos anteriors pendents d’executar, com la segona fase d’instal·lació del sistema de videovigilància i lectors de matrícules en el nucli antic, la redacció del POUM, l’eliminació d’aportació d’aigües blanques a la depuradora, les reparacions del sostre de la caseta de la deixalleria i el seu entorn, i el soterrament de la línia de baixa tensió existent en el camí de Castelló.

A més, l’obra amb major interès recollida en les reunions amb els diferents grups, és el desenvolupament de la quarta fase del parc esportiu municipal, amb l’objectiu de finalitzar tot l’equipament i fer-ne els accessos segurs per a vianants i ciclistes des dels diferents nuclis.

Un cop aprovat per unanimitat, el pressupost es sotmet a informació pública per un termini de quinze dies hàbils i s’entendrà aprovat definitivament si no s’hi formula cap al·legació o reclamació en el termini d’exposició pública, segons disposa l’article 169.1 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març

Prem per veure més contingut per a tu