Segueix-nos a les xarxes socials:

La Costa Brava reprèn la seva promoció turística al mercat belga per incidir en la temporada 2022

La Costa Brava reprèn la seva promoció turística al mercat belga per incidir en la temporada 2022Patronat de Turisme Costa Brava Girona

L'oferta turística enogastronòmica i d'alta gamma de la Costa Brava i el Pirineu de Girona es promocionen a la ciutat belga d'Anvers entre una quarantena de periodistes, creadors de continguts i agents de viatges d'agències especialitzades en la programació de viatges de luxe, viatges gurmet i viatges de grups selectes amb l'objectiu d'estimular el mercat de cara a la temporada turística 2022.

Amb la millora dels indicadors de la pandèmia del coronavirus a Europa, la introducció del passaport Covid-19 i el restabliment de la mobilitat entre països de la Unió Europea, el 6 d'octubre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona va organitzar una doble acció promocional a la ciutat d'Anvers. L'objectiu era potenciar l'oferta turística i les novetats de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i, alhora, divulgar els productes del segell de qualitat de Girona Excel·lent entre una quarantena de prescriptors i intermediaris turístics belgues per reprendre el contacte i incentivar el turisme de cara a la temporada 2022.

Al migdia, a l'espai De Serre, va tenir lloc una presentació dirigida a mitjans de comunicació, prescriptors i creadors de contingut de la regió de Flandes, entre els quals es trobaven mitjans de referència com De Telegraaf, Plus Magazine, Feeling, Travel Rebel, Lux & Travel i Cruise & Style. Durant la trobada els assistents van degustar un menú gastronòmic elaborat a partir de productes amb el segell de qualitat Girona Excel·lent. Els plats, els van preparar els cuiners del col·lectiu de la Cuina de l'Empordanet Quim Casellas, del restaurant Casamar (Llafranc), i Xavier Madrona, del restaurant Godard.

Al vespre, en el mateix espai, va tenir lloc una presentació amb treball en xarxa dirigida a una vintena d'agents i programadors de viatges belgues espe­cialitzats en l'organització de viatges de luxe, circuits enogastronòmics, viatges d'incentiu per a empreses i també per a grups selectes. A aquesta trobada entre professionals hi van assistir agències com Uniglobe Robins Travel, Travel Lounge, Copco Travel, Ommnia Travel, Omega Reizen, Travel Zone i Bloody Marie, entre altres, i hi van participar sis representants d'empreses i entitats turístiques gironines (Mas de Torrent Hotel & Spa, Hotel Camiral at PGA Golf & Wellness, Peralada Resort Hotel & Chateau, Corredor Mató, Hotel Restaurant Cal Sastre i Visit Palafrugell) que van generar oportunitats de negoci.

Ambdues trobades van ser presidides per Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i van comptar amb la participació del diputat de la Diputació de Girona Jordi Camps. Miquel Noguer manifestava que «el mercat belga és un dels mercats més rellevants per a la Costa Brava i el Pirineu de Girona» i per aquesta raó posava en relleu el fet d'organitzar aquest primer esdeveniment presencial a Bèlgica.

Aquesta acció, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i programada en el pla d'accions 2021 dels clubs de màrqueting Unique Premium i Enogastronomia de l'entitat, té com a objectiu divulgar i promocionar específicament l'oferta d'alta gamma i qualitat dins el quart mercat emissor de turistes estrangers a la demarcació de Girona.

Dades estadístiques del mercat belga a la demarcació de Girona

Segons l'Observatori de Turisme d'Eurecat, l'any 2019 a la demarcació de Girona es van registrar 6,8 milions de turistes estrangers dels quals 218.015 eren turistes belgues, xifra que representava el 3 % del mercat internacional. L'any 2020, amb la crisi global generada per la Covid-19, el turisme internacional va patir una regressió severa i, més concretament, el turisme belga va registrar un decreixement del 80 % a les destinacions gironines.

De gener a agost de 2021, el mercat emissor belga ha registrat una lleugera recuperació pel que fa al nombre d'arribades i pernoctacions en establiments turístics de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona, si bé encara es troba lluny de restablir els valors registrats en l'any 2019. Els vuit primers mesos de 2021 han arribat a la demarcació de Girona 38.226 turistes belgues, que han generat 278.839 pernoctacions. En aquests moments el turisme belga se situa com el quart mercat emissor de turisme estranger a la demarcació de Girona.

Cal remarcar que, per mercats, actualment el turisme català s'erigeix com el primer mercat turístic a les destinacions gironines i continua en creixement. El mercat estatal és a prop de recuperar els valors anteriors a la pandèmia, i pel que fa al mercat internacional, encara segueix reprimit per la crisi. En termes generals, de cada deu turistes que rep la demarcació de Girona, set són catalans o de la resta de l'Estat espanyol, i tres són estrangers.

Prem per veure més contingut per a tu