Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ANC impulsa el pagament de la renda a l'Agència Tributària de Catalunya

L'entitat assegura que la sobirania fiscal forma part d'un «exercici pràctic» per al futur del país L'acció permetria reduir «l'espoli fiscal»

L'ANC impulsa el pagament de la renda a l'Agència Tributària de CatalunyaACN

ANC ha fet una crida a empreses, associacions i a tota la ciutadania per fer la declaració de la renda de 2020 a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) com una mostra de sobirania fiscal. La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, ha reconegut que actualment l'ATC transfereix els impostos a Hisenda, però ha assegurat que la sobirania fiscal suposa un «exercici pràctic» dels procediments a seguir si avança la proposta sobiranista i ha demanat a les administracions catalanes «estar preparades». La compareixença dels dirigents de l'ANC forma part de la campanya Jo pago a Catalunya, iniciada a la tardor de 2020 per impulsar la ciutadania a pagar impostos al Govern en comptes de l'administració espanyola.

L'ANC ha assegurat que pagar els impostos a l'ATC implica el «reconeixement de l'autoritat legítima» per als catalans a l'hora de recaptar els tributs.

«Volem que estigueu preparats per recaptar impostos i per no fer la transferència a l'Estat quan estiguem disposats a tirar endavant amb el procés d'independència», va assegurar Paluzie davant la seu de l'Agència Tributària de Catalunya a Barcelona.

La presidenta de l'ANC ha recordat que aquesta decisió la poden prendre tant empreses, com associacions, partits polítics o particulars. En el cas de la declaració de la renda, Paluzie ha explicat que quan aquesta surt positiva, la ciutadania també pot exercir la sobirania fiscal i decidir pagar els impostos a l'Agència tributària de Catalunya. Paluzie ha assegurat que ella ja ha pres aquesta decisió i ha presentat davant els mitjans de comunicació un resguard del dipòsit de la seva declaració de la renda a l'ATC.

Prem per veure més contingut per a tu