Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El programa Treball als Barris de Figueres beneficia la formació de 240 persones

Impulsat per l'Ajuntament, el SOC i el Ministeri de Treball amb actuacions a la Marca de l'Ham i el Centre Històric

El programa Treball als Barris de Figueres beneficia la formació de 240 personesSANTI COLL

L'Ajuntament de Figueres ha impulsat una vegada més el programa Treball als barris, una iniciativa que dona una resposta global en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i que beneficiarà directament a més de 240 persones amb especials dificultats a l'hora de trobar feina. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupacióde Catalunya (SOC) i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social amb una dotació total de 444.025,25 euros.

Es tracta d'un programa que ofereix orientació laboral i que preveu activitats de formació bàsica i professionalitzadora. El projecte també inclou programes d'experienciació laboral que permetran ocupar durant uns mesos un total de 14 persones empadronades a un dels dos barris.

La iniciativa preveu diverses accions. Una d'elles, i la principal porta d'entrada per als usuaris i usuàries és el Dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials. Està previst orientar, acompanyar i formar unes 225 persones residents en un d'aquests dos barris, que es trobin amb dificultats d'inserció i que estiguin inscrites a l'oficina del SOC.

Una altra de les accions és el Programa d'aprenentatge professionalitzador, que en aquesta edició permetrà formar 12 persones en tasques de manteniment i reparacions d'edificis i espais enjardinats.

Pel que fa als Programes d'experienciació laboral, s'oferiran 14 llocs de treball: 10 com a operaris/àries de manteniment i reparacions d'edificis i d'espais enjardinats d'interès públic i 4 places de neteja i condicionament d'espais públics.

A banda d'aquests llocs de treball, el programa permet la contractació de personal tècnic: quatre tècniques com a tutores i orientadores del dispositiu (una d'elles amb funcions de coordinació), una tècnica en prospecció d'empreses i una auxiliar d'administració.

El programa Treball als barris pretén millorar l'ocupabilitat dels veïns i veïnes dels barris de la Marca de l'Ham i del Centre Històric i depèn de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. Les persones interessades a rebre més informació poden adreçar-se a les oficines ubicades al Centre Cívic Joaquim Xirau, al barri de la Marca de l'Ham, o a les oficines situades a l'antic Convent dels Caputxins, en el cas del Centre Històric.

Prem per veure més contingut per a tu