El càmping La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador, pot arribar a acollir entre 3.000 i 4.000 persones diàriament, en èpoques de ple rendiment. «Hi ha una massa social que vol estar informada», explica el responsable de comunicació i de Ballena TV, Francesc Buxeda.

Els gestors del negoci van arribar a la conclusió que els usuaris necessitaven una eina clara, atractiva i fàcil a través de la qual poguessin informar-se de tot allò que passa al seu voltant. Calia donar visibilitat a la multitud d'activitats internes i externes que s'organitzen, les opcions d'oci que s'ofereixen o de la ubicació i oferta de cada un dels serveis que ofereix el càmping. Aquesta eina també hauria de servir per transmetre valors cívics als usuaris per tal de mantenir l'equilibri a dins del complex, i també per informar sobre els diversos esdeveniments esportius d'elit que s'organitzen -Concentració Furgo Wolkswagen, Copa d'Espanya de Catamarans, Triathlon Sailfish Costa Brava...-, unes jornades en què el canal podria arribar als 16.000 espectadors.

Per vehicular tot això va néixer, ara farà un any, el canal de televisió Ballena TV, que s'emet en un circuit intern per als clients del càmping i té una audiència diària de més de 3.000 espectadors. Els continguts arriben als usuaris a través dels monitors de televisió que hi ha als bungalous i a les àrees comunes del complex, com ara bars i restaurants, restaurants, piscines, als sanitaris o al gimnàs. Dins del circuit de televisió Ballena TV, hi ha diferents canals que serveixen per promocionar diversos continguts. A part de la promoció de serveis i activitats, existeix un canal específic de cartellera digital. En aquest canal es fa promoció dels horaris i productes que ofereixen els restaurants i altres serveis del complex. Durant aquesta temporada, i com a novetat, també es comptarà amb la incorporació de dos canals més per fer saber exactament què s'està fent a temps real, a qualsevol moment del dia, i per promocionar les activitats esportives.

Col·laboració amb empreses

«A més de promocionar el que fem nosaltres, a partir d'ara també donarem informació d'entitats i empreses que estan al nostre voltant. D'aquesta manera, ajudem a promocionar el territori», explica Toni Castellar, el director del càmping. El client que miri la televisió, doncs, podrà tenir informació pràctica sobre què fer i a on anar durant el seu temps lliure a través d'una programació potencialment interessant per a ells. Es promocionaran empreses de lloguers de bicicletes, de cotxes, activitats vitivinícoles o de descoberta de la natura, entre altres. «Un dels objectius d'aquesta col·laboració és retroalimentar-nos entre uns i altres per anar creant una xarxa d'empreses, a més de donar un millor servei als clients i potenciar activitats», diu el director.