06 de gener de 2019
06.01.2019
Campanya gener

Els comerciants esperen una «bona» campanya de rebaixes «si el fred ajuda» aquest gener

El sector constata que "queden diluïdes" perquè "molts" les comencen abans del 7 de gener i com a conseqüència d'altres promocions, com el Black Friday

06.01.2019 | 10:29
Un aparador amb un rètol de rebaixes.

Els comerciants preveuen que la campanya de rebaixes d'hivern sigui "bona" i l'encaren "lleugerament optimistes". "Esperem que sigui una campanya en línia amb l'any passat i si el fred ens ajuda, pot ser que sigui millor", ha dit el president de Retailcat, Joan Carles Calbet, en declaracions a l'ACN. El vicepresident de Comertia, Benito García, també ha esperat que "com a mínim" les vendes siguin com l'any passat si no és "amb una certa alça". El Consell de Gremis ha pronosticat en un comunicat un creixement d'entre el 3 i el 5% de les vendes respecte les rebaixes d'hivern del 2018. Tanmateix, el sector constata que l'efecte de les rebaixes "queda diluït" cada cop més perquè "molts" les comencen abans del 7 de gener i com a conseqüència d'altres campanyes de descomptes durant l'any, com el Black Friday.

"Les imatges que vèiem històricament de gent esperant-se a les portes de les botigues per entrar, això cada vegada ho veurem menys", ha reflexionat Calbet, que ha lamentat la manca de consens entre comerciants per pactar un dia unitari per iniciar la campanya de descomptes del gener, davant la liberalització de la normativa. "Cadascú fa el que vol", ha constatat el president de Retailcat, i "molts" comerços comencen les rebaixes abans del dia 7 de gener.

"Això el que fa és despistar el consumidor", ha sentenciat Calbet, que ha instat el sector a trobar consens per millorar-ne l'impacte. García també ha apuntat que les rebaixes pateixen una "pèrdua del poder de convocatòria", ja que els comerços les anticipen i el fenomen "s'ha anat perdent". Un altre factor és que el sector ja fa moltes promocions durant l'any i els clients aprofiten altres campanyes, com el Black Friday.

Tanmateix, el vicepresident de Comertia ha apuntat que segueix sent un moment important per les vendes dels comerciants. "En principi pensem que pot ser una bona campanya", ha assegurat el president de Retailcat, que ha esperat que el fred pugui animar les vendes i faci que la campanya sigui "millor" que l'any passat. Calbet ha explicat que el mes de desembre no va anar tan bé com esperaven i hi ha estocs a les botigues.

D'altra banda, el Consell de Gremis preveu un increment en les vendes entorn del 3 al 5% en relació a l'any passat, segons un estudi que ha realitzat en col·laboració amb la Confederació Espanyola de Comerç. L'entitat es mostra "optimista" i ha recordat que les rebaixes en alguns sectors representen el 40% de les vendes anuals, i que la major part de les vendes es realitzen en els primers 15 dies de rebaixes. Segons ha explicat Retailcat, l'impacte és especialment important en el sector tèxtil, de moda, sabates i complements.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook