13 de abril de 2016
13.04.2016
Figueres

Els Premis Emprenedors 2016 aconsegueixen una participació rècord

Els instituts augmenten la participació en aquesta vuitena convocatòria d'uns guardons que es lliuren aquest divendres a l'auditori dels Caputxins

13.04.2016 | 09:05
Els Premis Emprenedors 2016 aconsegueixen una participació rècord

L'organització de la vuitena edició dels Premis Emprenedors de l'Alt Empordà donarà a conèixer els seus guanyadors, aquest divendres dia 15 d'abril, en un acte que se celebrarà al Convent dels Caputxins. Els premis estan impulsats per l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, l'AJEG (Associació de Joves Empresaris de Girona), Fòrum Imagina i el Setmanari de l'Alt Empordà, amb la col·laboració de Catalunya Emprèn i la Diputació de Girona, amb l'objectiu de promocionar la iniciativa emprenedora a la comarca, la difusió de la innovació i el reconeixement al valor afegit que aporten les candidatures.

A través d'aquests guardons, es pretén posar en relleu iniciatives empresarials que acaben sent eines de dinamització de l'activitat socioeconòmica de la comarca i de creació de llocs de treball.

Les novetats

En aquesta vuitena edició dels Premis Emprenedors, destaca, que gairebé s'ha doblat el nombre de candidatures presentades, passant de cinc a nou, mentre que també hi ha el notable increment de participació dels instituts de la comarca, que han mostrat la seva aposta per l'emprenedoria, amb la contribució del Servei Educatiu de l'Alt Empordà. Els organitzadors del certamen expressen la seva esperança amb aquesta dada, que s'afegeix a la qualitat dels projectes presentats pels estudiants de secundària.

Quatre categories

Els guardons que es concedeixen enguany es distribueixen en quatre categories: El Premi Jove Empresari, que distingeix l'empresari empordanès menor de 42 anys que hagi tingut una trajectòria empresarial més destacada; el Premi Emprenedor, per al projecte d'empresa més viable, innovador i amb un potencial més gran de creixement –amb nou candidatures finalistes que apareixen en aquesta mateixa doble pàgina–; el Premi a la Millor Idea de Negoci: per a les idees més creatives que disse­nyen estudiants dels instituts de la comarca (ESO, Cicles Formatius i Batxillerat) i els joves menors de 20 anys, i, finalment, el premi a la Innovació, com a reconeixement a aquella empresa que hagi estat capaç d'innovar en producte, servei o processos.

Com a espai de trobada per lliurar els premis, s'ha tornat a escollir l'auditori del Convent dels Caputxins de Figueres, estrenat l'any passat. Divendres que ve, a partir de les 12 del migdia, es farà públic el veredicte del jurat, el qual està format per representants de l'AJEG, de l'Ajuntament de Figueres, del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, del Fòrum Imagina i del Setmanari de l'Alt Empordà, i, a més, hi participen quatre empresaris i professionals de prestigi reconegut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema