L´Ibex 35 ha tancat la sessió d´aquest nou ´dilluns negre´ en 8.122,1 punts, cosa que suposa una pèrdua del 4,4% en relació amb el tancament del divendres passat. Aquesta caiguda és la més important des que ha començat l´any i la més important que s´ha registrat al selectiu espanyol des del 24 d´agost passat, quan la borsa espanyola també va protagonitzar un ´dilluns negre´ amb un descens del 5,01%. La caiguda de l´Ibex35 ha estat la més important de les principals borses europees només superada per la borsa grega que ha perdut prop d´un 8%. Els inversors internacionals han emès ordres de vendes de les seves posicions davant la possibilitat d´un nou període de recessió de l´economia.

L´Ibex 35 ha protagonitzat la major caiguda de les principals borses europees. Els títols bancaris han estat els més castigats i la situació dels bancs italians han provocat que l´indicador FTSEMIB d´Itàlia hagi tancat amb una pèrdua del 4,7%.

El Dax alemany s´ha deixat el 3,3%, el CAC 40 de París el 3,2% i el FTSE100 del Regne Unita ha perdut el 2,7%.

La por a un nou període de recessió ha fet que els inversors internacionals s´hagin refugiat en les emissions de deute públic del tresor alemany, cosa que ha fet que el diferencial entre el bo a 10 anys espanyol i l´alemany, la prima de risc, s´hagi disparat fins superar els 150 punts, cosa que no havia passat des del juliol de l´any passat.

Albert Enguix, analista financer de Gaesco Fons qualifica de ´´greu´´ la situació i considera que es produeix perquè els inversors estan descomptant una possible recessió mundial o una falta de creixement mundial, especialment per una desacceleració profunda dels Estats Units. Un altre factor negatiu que provoca ´´nerviosisme´´ és la fragilitat de la solvència dels bancs italians que impacten en negatiu a totes les borses europees i especialment en les dels països perifèrics, com l´Ibex.