29 de setembre de 2015
29.09.2015
Estudi

Catalunya, 6a millor comunitat per fer negocis segons el Banc Mundial

L'informe ha analitzat la facilitat per obrir una empresa o l'obtenció de permisos entre d'altres paràmetres

30.09.2015 | 09:28

Catalunya és la sisena millor comunitat de l'Estat per fer negocis segons un estudi que ha fet públic el Grup Banc Mundial. Queda per darrere de la Rioja, la comunitat de Madrid, Navarra, el País Valencià i Extremadura. Per obtenir aquest resultat l'estudi s'ha basat en l'anàlisi de quatre paràmetres: la facilitat per obrir una empresa, l'obtenció de permisos de construcció, l'obtenció d'electricitat o el registre de propietats. Catalunya se situa en primera posició en el paràmetre que es refereix a l'obtenció de l'electricitat. En els altres queda en novena, onzena i setzena posició, essent la pitjor la del registre de propietats.

L'estudi determina que al final de tot de la cua se situa Galícia, la comunitat en què seria més difícil fer negocis, segons el Grup Banc Mundial. Per sobre hi apareixen l'Aragó, Ceuta i Múrcia.

Tot i això, l'informe subratlla que excepte en l'apartat de l'obtenció de permisos de construcció, totes les comunitats autònomes estan per sota de la mitjana de la Unió Europea.

També s'especifica que a cada comunitat autònoma s'han desenvolupat bones pràctiques que es poden replicar a altres indrets. S'indica, en aquest sentit, que si s'apliquessin arreu de l'Estat les millores pràctiques observades, el resultat global milloraria en totes les àrees analitzades.

Una altra indicació és que la cooperació entre els diferents nivells de govern i institucions es considera essencial per reduir la càrrega reguladora de les empreses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema