Figueres aposta per una cavalcada que aproximi els Reis d’Orient als infants

Melcior, Gaspar i Baltasar es dirigiran a peu des de la part alta de la Rambla fins a l’Ajuntament

El seguici reial es podrà seguir en directe a través de Youtube i de tres pantalles gegants

La presentació de la cavalcada s'ha fet a l'entrada de l'Ajuntament

La presentació de la cavalcada s'ha fet a l'entrada de l'Ajuntament / JORDI CALLOL

Jordi Callol

Jordi Callol

Quan queda tot just una setmana per l’arribada dels Tres Reis d’Orient, l’Ajuntament de Figueres ha exposat com serà la gran cavalcada de Reis del dia 5 de gener.

Ja fa dies que es va dir que enguany la rebuda de Ses Majestats torna al balcó de l’Ajuntament, ja que «entenem que la Casa de la Vila és la casa de tothom i és el lloc escaient perquè Ses Majestats rebin la clau de la ciutat», ha explicat Jordi Masquef, alcalde de Figueres, durant la presentació de la cavalcada.

Una de les principals novetats és que Melcior, Gaspar i Baltasar no arribaran a la plaça consistorial amb les seves carrosses. Els Tres Reis aniran a peu des de la part alta de la Rambla fins a la plaça de l’Ajuntament, passant pel carrer Girona, perquè «d’aquesta manera es guanya proximitat entre els infants i els Reis», ha exposat l’alcalde. Ferran Campistol, tècnic municipal, ha dit que «la gent veia els Reis molt lluny» i tenint en compte «que el carrer Girona provoca uns problemes tècnics perquè és estret per les carrosses» es va decidir que els monarques i una comitiva de patges anirien caminant.

També buscant aquesta proximitat s’instal·laran dues pantalles gegants a la Rambla i una a la plaça de l’Ajuntament. Un grup de reporters es desplegaran pels carrers i aniran connectant en directe per saber a quin punt del recorregut es troben les carrosses i explicaran la sintaxi del seguici reial, és a dir, «donant a conèixer els diferents elements que apareixen a la cavalcada» com per exemple la carrossa d’en Fumera, la carrossa del plànol de Figueres o els bicivoladors. A més, aquesta retransmissió també es farà en streaming a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Figueres «per poder arribar a aquelles persones que no poden assistir presencialment a l’arribada dels Reis», ha dit Masquef.

La cavalcada de Reis de Figueres comptarà amb més de 300 figurants, vuit companyies professionals i vuit carrosses per tal que la nit més màgica de l’any emocioni a grans i petits. I precisament per poder arribar a tothom la plaça del Gra tornarà a convertir-se en una zona de baixa intensitat sensorial i s’instal·larà una grada adaptada a la Rambla per a persones amb diversitat funcional. A tot això cal sumar-hi que l’associació TEA Alt Empordà serà l’entitat social que podrà gaudir de la recepció dels Reis a l’Ajuntament.

Una altra novetat és que es recuperen els caramels. Jordi Masquef ha explicat que es repartiran 1.000 quilograms d’aquests dolços, que seran sense gluten i que en cap cas seran projectats, sinó que al final de la cavalcada un grup de patges els repartirà mà a mà.

Per acabar, Ferran Campistol ha dit que «s’esperen més sorpreses durant la rebuda dels Reis» i que una de les quals serà una carrossa que s’ha modificat reaprofitant alguns elements d’una altra.

El recorregut de sempre

La cavalcada de Reis iniciarà el seu recorregut al carrer Borrassà a les set de la tarda, passarà per la plaça Creu de la Mà tot enfilant el carrer Nou. Després es dirigirà al carrer Castelló, girarà la plaça del Gra, baixarà el carrer Rutlla i girarà el carrer d’En Blanc. A partir d’aquí pujarà el carrer Caamaño i la Rambla. A dalt del passeig els reis baixaran de les seves carrosses i aniran a peu fins a la Monturiola, allà pujaran el carrer Girona tot acabant a la plaça de l’Ajuntament.

El recorregut de la Cavalcada de Reis de Figueres

El recorregut de la Cavalcada de Reis de Figueres / AJUNTAMENT DE FIGUERES

L’Escola de Patges esgota totes les places

Per primera vegada Figueres tindrà una Escola de Patges. Aquest casal artístic pensat per a joves de 12 a 15 anys ha estat tot un èxit. Ferran Campistol, tècnic de joventut, ha afirmat que s’han esgotat totes les places i que «això vol dir que hi ha un interès, que quan a Figueres es fa una crida per participar en la cavalcada hi ha molta gent que hi respon i això ens ha d’omplir d’orgull».