Torna la cita amb el festival Microaccions per amor a Figueres

Es fa el 16 de desembre i manté el format habitual de dur a escena quatre peces de petit format a quatre espais cèntrics de la ciutat

Diana de Guzmán i Carlos Conde a El trámite. | MICROACCIONS PER AMOR

Diana de Guzmán i Carlos Conde a El trámite. | MICROACCIONS PER AMOR / redacció. figueres

Emporda.info

Després d’entusiasmar prop de mil quatre-cents espectadors l’any passat, el dissabte 16 de desembre, de les cinc de la tarda a les nou del vespre, torna una nova edició, i ja serà la novena, de Microaccions per amor, el festival escènic de petit format de Figueres que empeny la Nau Oliva amb l’Ajuntament des del 2015. De nou repeteix el format de quatre peces de curta durada dut a escena a quatre espais de la ciutat. El festival és gratuït i les entrades per les diferents sessions simultànies –sis per obra– ja es poden reservar a la plataforma entradium.com.

En aquesta novena edició, les obres escollides s’endinsen pel gènere de la comèdia més absurda i surrealista fins al drama. És el cas de Fill de puta, que es fa a la sala Toni Montal de La Cate, una peça de Marco Sanfilippo, interpretada per ell mateix sota la direcció d’Eli Pujol, que aborda temes com les contradiccions del món adult, la maldat, la por i el dolor, tot per explicar què li va passar el pitjor dimecres de la seva vida. La segona proposta, Spanking, al Cercle Sport Figuerenc, és una comèdia dramàtica de Marc Torrecillas, que ell mateix porta a escena amb Jèssica Hernández i Jaume Forés, on un prestigiós director d’orquestra és sorprès mentre és sotmès a spanking (fer pam-pam al cul) per un professional del sadomasoquisme. La següent parada serà al Museu del Joguet on es representarà I’m late, de Carlos Be, una història d’amor veritable narrada en clau de comèdia surrealista i interpretada per Míriam Marcet i Joan Bentallé. El darrer espai serà l’OMAC on els actors Diana de Guzmán i Carlos Conde escenificaran una altra comèdia absurda, El trámite, de Joaquín Daniel. En aquest cas, el públic es trobarà, davant per davant, amb una administrativa de l’oficina d’atenció al ciutadà i un usuari desesperat. Un viatge delirant a través d’un tràmit surrealista que convida a reflexionar sobre la nostra manera de viure.

Cal afegir que el festival es tancarà amb una festa de cloenda al nou bar de La Cate, recentment inaugurat, i a partir de les 11 de la nit s’ha previst una sessió musical amb Dr. Falopio. A més, qui completi la ruta dels quatre espais, i validant les entrades, entrarà en el sorteig d’entrades dobles per la pròxima temporada de Figueres a escena.