Segueix-nos a les xarxes socials:

L’Aüc presenta el seu primer projecte «La cérvola blanca»

La iniciativa implica artistes professionals de comarques gironines i s’obre a gent amb ganes de fer un tast del món de les arts escèniques

L’Aüc presenta el seu primer projecte «La cérvola blanca»NICOLAU DANIEL

La biblioteca de Figueres acull dimecres, a dos quarts de set de la tarda, la presentació de La cérvola blanca, primer projecte de la companyia L’Aüc. L’obra, dirigida per Muisès, proposa «una unió eclèctica de teatre, dansa i música per acompanyar el públic en un viatge oníric». La iniciativa implica tant a artistes professionals de comarques gironines com a gent que tingui ganes de fer un tast del món escènic i vulgui saber què és el teatre o la dansa. La cérvola blanca és una peça de creació col·lectiva que parteix d’una estructura de guió i que a cada assaig es va construint col·lectivament.

L’argument parteix d’un noi que torna al poble després de viure uns anys a ciutat. Allà s’anirà retrobant amb personatges de la infantesa prenent consciència del passat. La cérvola blanca és una peça teatral, alhora urbana i salvatge, alhora solitària i tribal. Amb un argument que es pot expressar sobretot a través del llenguatge corporal, les imatges i la música, utilitzant les paraules per donar valor als silencis. Tal com expliquen des del grup, per integrar el projecte a la ciutat i donar-lo a conèixer, proposen tallers de teatre/dansa/escriptura on els i les participants podran formar part de l’espectacle el dia de la representació, i accions teatrals al carrer. En aquest cas, els participants del taller també podran actuar i anar-se aproximant al món escènic de forma gradual. Per finançar l’obra, la companyia prepara una campanya de micromecenatge que començarà a finals d’agost.

El projecte compta amb els ballarins i ballarines Albert Barros i Bel Carruana; els actors Narcís Rigall i Pep Mogas. A la música, la rosinca Madamme Mustash i Delia D. Rojo. També hi ha participació internacional com l’ajudant de direcció, la ballarina Lili L’enfant, i com a escenògrafa, Jessica Adamo. Alba Amieva col·labora en la part de màscares i, en el vestuari , Anna Perpinyà. El disseny gràfic, va a càrrec de Claudia Cobos (Saturade). Des de la companyia destaquen la cerca de sinergies intergeneracionals. Així comptem amb Alira Borràs per la producció i Neus Aguiló com a ajudant.

Prem per veure més contingut per a tu